Στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα του Εράνου από την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως

Το ποσό των 60.738 ευρώ απέφερε ο Έρανος της Αγάπης, που διεξήχθη από τις 11 έως τις 15 Δεκεμβρίου, από την Ιερά Μητρόπολη της Αλεξανδρούπολης. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη υπενθυμίζεται ότι πέρυσι το αποτέλεσμα του Εράνου ήταν 59.738 ευρώ, ενώ επισημαίνεται ότι «παρά την οικονομική κρίση οι κάτοικοι της Μητροπόλεώς μας συνέδραμαν στον φετινό Έρανο και έδωσαν από το υστέρημά τους για τους αναξιοπαθούντες αδελφούς μας».

Ήδη η Μητρόπολη προετοιμάζεται, έτσι ώστε μεγάλο μέρος των χρημάτων αυτών τις παραμονές Χριστουγέννων να δοθούν από το Κεντρικό Ταμείο Ευποιΐας σε 650 οικογένειες της επαρχίας της, δέματα με ντόπια κρεατικά και τυροκομικά είδη και άλλα τρόφιμα. Την ευθύνη της διανομής των δεμάτων ανά οικογένεια έχουν οι κυρίες-μέλη των Ενοριακών Ερανικών Επιτροπών με τους υπεύθυνους ιερείς.

Η Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως ευχαριστεί τους πολίτες που συνέβαλαν στον Έρανο, επειδή «η όποια φιλανθρωπία την οποία ασκεί προέρχεται από τους συμπατριώτες μας και απευθύνεται αποκλειστικά σε εντόπιες ανάγκες αδελφών μας». Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Άνθιμος ευλογεί τους συμμετέχοντες στον Έρανο και εύχεται «ο κόπος και η διάθεσή τους να ανταποδοθεί από τον Σαρκωθέντα Κύριό μας στην ζωή τους και στις οικογένειές τους».