Στο ίδιο έργο θεατές όσοι επιχείρησαν να αποδράσουν προς τις κοντινές παραλίες

Η αποχή από την εργασία, λόγω του σαββατοκύριακού, και οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες που καθιστούν αφόρητη την παραμονή στην πόλη, ενθάρρυναν πολλούς Κομοτηναίους να αναζητήσουν στιγμές ξεκούρασης και φυσικά δροσιάς σε κοντινές παραλίες.

Δυστυχώς, όμως, για όσους κατευθύνθηκαν προς το Φανάρι ή προς τις παραλίες του νομού Ξάνθης, η διαδρομή αποδείχτηκε ένας μικρός «γολγοθάς». Αιτία, για άλλη μια χρονιά, είναι τα δεκάδες φορτηγά που κυκλοφορούν στην παλιά εθνική οδό Κομοτηνής – Πόρτο Λάγους – Ξάνθης, έχοντας παρακάμψει την Εγνατία οδό προς αποφυγήν της πληρωμής διοδίων.

«Πόσα φορτηγά πρέπει να προσπεράσει κάποιος μέχρι να φτάσει στο Φανάρι;». Με αυτήν την – μάλλον ρητορική – ερώτηση και με μια φωτογραφία χαρακτηριστική της κατάστασης που επικρατεί στην παλιά εθνική οδό, η συμπολίτισσά μας, γνωστή μικροβιολόγος, κ. Βούλα Μαρινίδου, εξέφρασε μέσω του facebook την αγωνία και την αγανάκτησή της για το προβληματικό αυτό φαινόμενο. Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που οι πολίτες στηλιτεύσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη συγκεκριμένη κατάσταση, ούτε φυσικά τα τοπικά μέσα ενημέρωσης απέχουν από την ανάδειξη του συγκεκριμένου προβλήματος.

Παρά ταύτα, οι κατά καιρούς εξαγγελίες περί απαγόρευσης της κυκλοφορίας φορτηγών στο επαρχιακό δίκτυο, έχουν μείνει στα λόγια και δεν έχουν αποφέρει ουσιαστικό αποτέλεσμα. Θυμίζουμε ότι πρόσφατα το ζήτημα τέθηκε επί τάπητος σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης υπό τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο. Παρ’ όλα αυτά, το καλοκαίρι έφτασε, η κίνηση επί της παλιάς εθνικής οδού όπως ήταν φυσικό γιγαντώθηκε, αλλά οι οδηγοί των επιβατηγών αυτοκινήτων εξακολουθούν να βρίσκονται στο ίδιο έργο θεατές.