Κατασχέθηκε από το Λιμενικό και δημοπρατήθηκε

Μπορεί να γύρισε στο λιμάνι του Πόρτο Λάγους, «ξεχειλίζοντας» από τα 3.303 κιλά γαύρου και σαρδέλας με τα οποία ήταν φορτωμένη, όμως ένας έλεγχος από τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Αλεξανδρούπολης ήταν αρκετός για να μείνει αδειανή. Ο λόγος για μία μηχανότρατα, στην οποία εντοπίστηκε η παραπάνω ποσότητα αλιευμάτων, που όπως όμως προέκυψε από τον έλεγχο των λιμενικών, είχαν αλιευθεί με τη χρήση παράνομου αλιευτικού εργαλείου

Συγκεκριμένα, κατά τον έλεγχο βρέθηκε επί του καταστρώματος της μηχανότρατας τμήμα διχτυού προσφάτως χρησιμοποιημένο με υπολείμματα αλιευμάτων, προσαρτημένο στο αλιευτικό εργαλείο δίχτυ τράτας βυθού, με το οποίο διενεργήθηκε όλη η αλιευτική δραστηριότητα του αλιευτικού σκάφους ως εσωτερικό φύλλωμα μήκους 20 μέτρων, το οποίο προεκτεινόταν από το τμήμα επιμήκυνσης έως το τέλος του σάκου. Το ανωτέρω τμήμα διχτυού μετρήθηκε και βρέθηκε με μέσο άνοιγμα ματιού 19 χιλιοστών.

Από τη Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης βεβαιώθηκε μία αλιευτική παράβαση, ενώ κατάσχεσε τα ανωτέρω αλιευτικά εργαλεία, καθώς και τα 3.303 κιλά γαύρου και σαρδέλας, τα οποία δημοπρατήθηκαν.