Στην πώληση ακινήτου της που βρίσκεται στην Κομοτηνή και συγκεκριμένα ενός αδόμητου οικοπέδου, έκτασης 177,56 τ.μ., θα προχωρήσει μέσω ηλεκτρονικής δημοπρασίας η θυγατρική του ΟΤΕ (OTE Estate), η οποία διαχειρίζεται το τεράστιο χαρτοφυλάκιο ακινήτων του Οργανισμού.

Το οικόπεδο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα επί της οδού Σωκράτους 8. Η επιτρεπόμενη κάλυψη είναι 106,53 τ.μ., ενώ η επιτρεπόμενη δόμηση 426,14 τ.μ. Ως ελάχιστο προσφερόμενο τίμημα έχει οριστεί το ποσό των 115.000 ευρώ.

Η δημοπρασία θα διενεργηθεί στις 28 Μαρτίου, μέσω της υπηρεσίας ηλεκτρονικών δημοπρασιών της εταιρίας cosmoONE Hellas MarketSite. Την ίδια ημέρα και με την ίδια διαδικασία θα διατεθεί προς πώληση ένα ακόμα ακίνητο της OTE Estate και συγκεκριμένα ένα οικόπεδο 370 τ.μ. στο Παλαιό Φάληρο.

Η περιουσία της εταιρίας, σύμφωνα με το euro2day.gr, περιλαμβάνει 2.292 οικόπεδα συνολικής επιφανείας 9,26 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων, εκ των οποίων έχουν κατασκευαστεί 2.410 κτίρια συνολικής δομημένης επιφανείας 1,12 εκατ. τ.μ. Η εμπορική αξία της ακίνητης αυτής περιουσίας της OTE Estate ανέρχεται σε περίπου 0,82 δισ. ευρώ, βάσει της εκτίμησης που είχε γίνει στο τέλος του 2016 από την εταιρεία συμβούλων/εκτιμήσεων ακινήτων NAI HELLAS.

Εκτός από τα δύο ακίνητα, της Κομοτηνής και του Π. Φαλήρου, η θυγατρική του OΤΕ έχει προς πώληση και αρκετά άλλα -μεγαλύτερα- οικόπεδα, όπως ακίνητο επιφάνειας 410 τ.μ. στο κέντρο της πόλης των Χανίων, επί της οδού Σφακιών, ανάμεσα στις εμπορικές οδούς Τζανακάκη και Αποκορώνου, στις Νέες Παγασές Βόλου με πρόσωπο επί των οδών Λυδίας, Αθηναΐδας και Δικαιόπολης, επιφανείας 1.393,92 τ.μ., στο Δημοτικό Διαμέρισμα Πεύκα στο Δήμο Νεάπολης – Συκεών, στη συμβολή των οδών Αγίας Τριάδος και παρόδου Παπάφη, επιφανείας 628,5 τ.μ.. Στον ίδιο κατάλογο περιλαμβάνεται και ακίνητο στον οικισμό Αγίας Τριάδας του Δήμου Θερμαϊκού, με πρόσωπο επί της παραλιακής οδού Ποσειδώνος.