Καταγγελτικές ανακοινώσεις κατά του Προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής, κ. Παντελή Μαγαλιού, για «αυθαίρετη παρακράτηση του μισθού της εργαζόμενης στη Γραμματεία του Ε.Κ. κ. Ρυίας Πατσατζή», εξέδωσαν το Σωματείο Εργαζομένων Εμπορίου & Υπηρεσιών Ροδόπης, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, και το Ενωτικό Μέτωπο Εργατικών Ισχυρών Συνδικάτων.

Οι ανακοινώσεις για το θέμα, για το οποίο έχει ενημερωθεί και η ΓΣΕΕ, έχουν ως εξής:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ  Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ

Ο Πρόεδρος του Ε.Κ. Κομοτηνής, κ. Παντελής Μαγαλιός.
Ο Πρόεδρος του Ε.Κ. Κομοτηνής, κ. Παντελής Μαγαλιός.

Η Διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων Εμπορίου και Υπηρεσιών Ν. Ροδόπης βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να καταδικάσει με ομόφωνη απόφαση της, την συμπεριφορά του Προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής, συν. Μαγαλιού Παντελή απέναντι στη συναδέλφισσα και Πρόεδρο του Σωματείου μας Πατσατζή Ρυία, η οποία είναι εργαζόμενη στην Γραμματεία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής για 13 συναπτά έτη. Καταγγέλλουμε: 1) Την αυθαίρετη παρακράτηση του μισθού της εργαζόμενης του Μηνός Νοεμβρίου 2015, παρότι έχει καταβληθεί κανονικά από τον ΟΑΕΔ στον λογαριασμό του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής από το τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, (η συναδέλφισσα στο παρελθόν έχει βρεθεί σε εξαιρετικά δυσχερή θέση όταν επί 19 μήνες δεν της καταβάλανε τους μισθούς της και τους διεκδίκησε με ασφαλιστικά μέτρα, στα οποία και δικαιώθηκε μετά από δικαστικό αγώνα 2 ετών), 2) την συνεχιζόμενη αυταρχική, απαξιωτική συμπεριφορά του Προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής κάθε φορά που εκείνη διεκδικεί τα στοιχειώδη δικαιώματα της, καθώς και 3) την παραδοχή εκ μέρους του Προέδρου ότι υπάρχουν ηχογραφημένες συνομιλίες της με άλλους παρισταμένους εντός του εργασιακού της χώρου. Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές αμαυρώνουν την εικόνα του Συνδικαλιστικού μας Κινήματος στην τοπική μας κοινωνία και δεν συνάδουν με τον ρόλο του. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο αποτελεί την πυραμίδα των εργασιακών δικαιωμάτων, είναι το λίκνο και η προσωποποίηση των εργασιακών δικαιωμάτων και αν ο Θεματοφύλακας λειτουργεί κατά αυτόν τον τρόπο τι πρέπει να περιμένουμε από τον Ιδιωτικό Τομέα; Η κοινωνία μας θέλει να βάλει ένα πλέγμα δικαίου για τα εργασιακά κεκτημένα, αν δεν είμαστε στην θέση να διαφυλάξουμε τα δίκαια και έντιμα αιτήματα μιας εργαζόμενης που εργάζεται στην Μητρόπολη της Εργασίας του Νομού μας, πώς θα διαφυλάξουμε των υπολοίπων εργαζομένων του Νομού μας;

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η εργαζόμενη στη γραμματεία του Ε.Κ. Κομοτηνής, κ. Ρυία Πατσατζή.
Η εργαζόμενη στη γραμματεία του Ε.Κ. Κομοτηνής, κ. Ρυία Πατσατζή.

ΑΝΤΙΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ. ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ. Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) καταδικάζει τη συμπεριφορά της πλειοψηφίας της Διοίκησης του Ε.Κ. Κομοτηνής και ιδιαίτερα του Προέδρου, Παντελή Μαγαλιού, απέναντι στη συναδέλφισσα Ρυία Πατσατζή, η οποία, εκτός από εργαζόμενη στο Ε.Κ., είναι και Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Υπηρεσιών και Εμπορίου Ν. Ροδόπης. Ο Πρόεδρος και η πλειοψηφία του συγκεκριμένου Εργατικού Κέντρου, επί μακρό χρονικό διάστημα συμπεριφέρονται με προσβλητικό και απαξιωτικό τρόπο απέναντι στην εργαζόμενη, δρώντας ουσιαστικά ως σκληροί εργοδότες, τους οποίους δύσκολα συναντά κανείς ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα. Τελευταία αντεργατικά κρούσματα, σύμφωνα με τις καταγγελίες του Σωματείου, είναι: α)  η -χωρίς καμιά απολύτως δικαιολογία και εντελώς αυθαίρετη- παρακράτηση του μισθού των εργαζομένων του μηνός Νοεμβρίου 2015, παρότι αυτή έχει καταβληθεί κανονικά από τον ΟΑΕΔ, β) η συνεχιζόμενη αυταρχική, εκφοβιστική, υβριστική και απαξιωτική συμπεριφορά του Προέδρου απέναντι στην εργαζόμενη κάθε φορά που διεκδικεί τα στοιχειώδη δικαιώματά της, καθώς και η παραδοχή ουσιαστικά παρακολούθησης συνομιλιών εντός του εργασιακού της χώρου, γ) η αφαίρεση εργασιακού αντικειμένου, δ) οι συνεχείς καταγγελίες προς την αρμόδια τοπική Επιθεώρηση Εργασίας για παραβίαση στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων, οι οποίες  αμαυρώνουν την εικόνα του συνδικαλιστικού κινήματος στην τοπική κοινωνία αλλά και γενικότερα. Η Ομοσπονδία μας καταδικάζει κατηγορηματικά τέτοιου είδους συμπεριφορές, οι οποίες σε καμιά περίπτωση δεν συνάδουν με το ήθος του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος, αντίθετα απαξιώνουν και εκθέτουν τα συνδικάτα στην κοινωνία και στους εργαζόμενους. Καλούμε τα σωματεία – μέλη του Ε.Κ. Κομοτηνής, τα μέλη του Δ.Σ., αλλά και τη ΓΣΕΕ, να βάλουν επιτέλους φρένο σε μια κατάσταση και σε συμπεριφορές που εκθέτουν  το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα.

Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.-ΓΣΕΕ / ΕΝΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

ΑΝΤΙΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ. ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ σ. ΡΥΙΑ ΠΑΤΣΑΤΖΗ. Ειλικρινά λυπόμαστε που ως συνδικαλιστική παράταξη βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταδικάσουμε την συμπεριφορά του πρόεδρου του Ε.Κ Κομοτηνής Παντελή Μαγαλιού απέναντι  στην εργαζόμενη στη γραμματεία του Εργατικού Κέντρου συναδέλφισσα ΡΥΙΑ ΠΑΤΣΑΤΖΗ. Ο Πρόεδρος και η πλειοψηφία του συγκεκριμένου Εργατικού Κέντρου, επί μακρό χρονικό διάστημα συμπεριφέρονται με προσβλητικό και απαξιωτικό τρόπο απέναντι στην  εργαζόμενη  του Ε.Κ., δρώντας ουσιαστικά ως σκληροί εργοδότες, τους οποίους δύσκολα συναντά κανείς ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα. Τελευταία αντεργατικά κρούσματα, σύμφωνα με τις καταγγελίες του Σωματείου είναι: α)  η -χωρίς καμιά απολύτως δικαιολογία και εντελώς αυθαίρετη- παρακράτηση του μισθού της εργαζομένης του μηνός Νοεμβρίου 2015, παρότι αυτή έχει καταβληθεί κανονικά από τον ΟΑΕΔ, β) η συνεχιζόμενη αυταρχική, εκφοβιστική, υβριστική και απαξιωτική συμπεριφορά του Προέδρου απέναντι στην εργαζόμενη κάθε φορά που διεκδικεί  τα στοιχειώδη δικαιώματά της, καθώς και η καταγγελλόμενη παράνομη καταγραφή συνομιλιών της μέσα στο χώρο εργασίας της γεγονός που προκύπτει από το πρακτικό της τριμερούς συνάντησης του ΣΕΠΕ στις 27/7/2015 , γ) η αφαίρεση εργασιακού αντικειμένου, δ) οι συνεχείς καταγγελίες της εργαζόμενης προς την αρμόδια τοπική Επιθεώρηση Εργασίας για παραβίαση των εργασιακών της δικαιωμάτων, οι οποίες  αμαυρώνουν την εικόνα του συνδικαλιστικού κινήματος στην τοπική κοινωνία αλλά και γενικότερα. Ως συνδικαλιστική παράταξη   καταδικάζουμε κατηγορηματικά τέτοιου είδους συμπεριφορές, οι οποίες σε καμιά περίπτωση δεν συνάδουν με το ήθος του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος, αντίθετα απαξιώνουν τα συνδικάτα στην κοινωνία και τους εργαζόμενους. Καλούμε τα σωματεία – μέλη του Ε.Κ. Κομοτηνής, τα μέλη του Δ.Σ. αλλά και τη ΓΣΕΕ, να βάλουν επιτέλους φρένο σε μια κατάσταση και σε συμπεριφορές που εκθέτουν  το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα.