«Πυρά» εναντίον του τέως βουλευτή Ροδόπης και πρώην υπουργού, Ευριπίδη Στυλιανίδη, εξαπολύει με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, o πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2014, Δημήτρης Χριστόπουλος.

Η επίθεση προς τον κ. Στυλιανίδη, καθώς και προς τον επίσης πρώην υπουργό, Χαράλαμπο Αθανασίου, έγινε με αφορμή τα χθεσινοβραδινά γεγονότα στο γήπεδο της «Τούμπας» με πρωταγωνιστή τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη.

Ο κ. Χριστόπουλος, “αποκαλύπτοντας” τη διαδικασία της απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας από τον κ. Σαββίδη, «αφιέρωσε» με νόημα στους δύο πρώην υπουργούς φωτογραφία όπου απεικονίζεται ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ να έχει εισβάλλει στον αγωνιστικό χώρο οπλοφορώντας.

Δείτε αναλυτικά τι έγραψε ο κ. Χριστόπουλος:

«Ο εικονιζόμενος κύριος απέκτησε πρώτα την ελληνική ιθαγένεια μέσω των διαδικασιών που προέβλεπε τότε ο νόμος για τους “ομογενείς από πρώην ΕΣΣΔ.”

Κατόπιν, επειδή αποφάσισε να γίνει μέλος της Ρώσικης Δούμας, έκανε αίτηση αποποίησης της ελληνικής ιθαγένειας διότι δεν μπορούσε ως κάτοχος διπλής ιθαγένειας να πολιτευθεί στη Ρωσία.

Μετά, αφού έκλεισε αυτός ο κύκλος, επανήλθε στην Ελλάδα. Τότε το ελληνικό κράτος αποφάσισε να του ξαναδώσει την ελληνική ιθαγένεια, όχι μ’ όποιον-όποιον τρόπο, αλλά με τη διαδικασία της τιμητικής πολιτογράφησης, όπου την ιθαγένεια αποκτά “αλλοδαπός που πρόσφερε εξαιρετικές υπηρεσίες στην Ελλάδα ή του οποίου η πολιτογράφηση μπορεί να εξυπηρετήσει εξαιρετικό συμφέρον της χώρας” (άρθρο 13 του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας).

Με αυτή τη διαδικασία στο παρελθόν την ελληνική ιθαγένεια απέκτησαν ο Λόρδος Βύρων, η κορυφαία ελληνίστρια Ζακλίν ντε Ρομιγί, και ο σκηνοθέτης Ζυλ Ντασέν.

Η φωτογραφία αφιερώνεται στους Υπουργούς Αθανασίου και Στυλιανίδη που εισηγήθηκαν την τιμητική πολιτογράφηση του Ιβάν Σαββίδη. Αφιερώνεται, τέλος, σε όλες και όλους που παλεύουν να σκέφτονται κάτι και εργάζονται για το μέλλον της χώρας αυτής».