Το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Εξωστρέφεια & Συνεργασία», της ενότητας «Διασύνδεση με την αγορά εργασίας», των Education Business Awards, του θεσμού που επιβραβεύει τις καλές πρακτικές στον χώρο της εκπαίδευσης, κατέκτησε η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (Δ.Α.ΣΤΑ.) του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ).

Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων πραγματοποιήθηκε από ανεξάρτητη κριτική επιτροπή, πρόεδρος της οποίας ήταν η πρώην υπουργός και ευρωβουλευτής  κ. Μαριέττα Γιαννάκου.

Η Δ.Α.ΣΤΑ. του ΔΠΘ έχει ως σκοπό να δώσει σε κάθε ενδιαφερόμενο τα εργαλεία που χρειάζεται για την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξή του, και λειτουργεί με βάση τρεις πυλώνες: Ενημέρωση – Συμβουλευτική – Δικτύωση, που είναι βασικοί για την εξέλιξη σε επαγγελματικό επίπεδο.

Στην εκδήλωση των απονομών που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία της Αθήνας, παραβρέθηκαν περισσότεροι από διακόσιοι εκπρόσωποι ιδιωτικών και δημοσίων φορέων από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι, και επαγγελματίες από τον χώρο της εκπαίδευσης.

Το βραβείο εκ μέρους του ΔΠΘ, παρέλαβε ο Αναπληρωτής Πρύτανη, Υποδομών και Ανάπτυξης, Καθηγητής Ιωάννης Μουρμούρης.