Την πρώτη θέση στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Πρότυπου Πειραματικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο του 7ου Πανελλήνιου σχετικού Διαγωνισμού, με θέμα “Η δική μου πόλη”, κατέλαβε η ομάδα «Robokom» του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής.

ΡΟΜΠΟ 1Το concept της εργασίας της ομάδας βασίστηκε στη διαπίστωση ότι η Κομοτηνή είναι φιλική και προσβάσιμη για τα ΑμεΑ πόλη, και η παρουσίαση αφορούσε έναν ανελκυστήρα για άτομα με κινητικά προβλήματα. Έτσι, οι Κομοτηναίοι «Robokom», θα εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια ΑΜ-Θ στην τελική φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού στην Αθήνα.

Συγχαρητήρια στα παιδιά, στους συντονιστές δασκάλους και στον διευθυντή, για την άψογη οργάνωση και αποστολή, και φυσικά για την πρωτιά τους ανάμεσα σε 16 ομάδες από 13 σχολεία της Περιφέρειας.

ΡΟΜΠΟ 2Στόχοι της διοργάνωσης

Τον διαγωνισμό, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, διοργάνωσαν η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονία και Θράκης, ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης και Τεχνολογίας, το Γραφείο Σχολικού Συμβούλου Πληροφορικής Θράκης, το Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης, και το ΚεΠληΝεΤ Έβρου. Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός διοργανώνεται από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό WRO Hellas, με την υποστήριξη του ΟΤΕ και της COSMOTE.

Η όλη διοργάνωση στοχεύει στο να δώσει την ευκαιρία σε παιδιά και δασκάλους να αναπτύξουν το ταλέντο τους, τη φαντασία τους, και τις επιστημονικές τους δεξιότητες, για να σχεδιάσουν ΡΟΜΠΟ 4και να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή-μοντέλο, η οποία θα  προσομοιώνει το θέμα του διαγωνισμού («H δική μου πόλη»).

Απώτερος, δε, σκοπός της, είναι η διάδοση της νέας εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics), και η ένταξή της στο σύστημα διδασκαλίας και εκπαίδευσης στην Ελλάδα.