11ο δημοτικόΤην πρώτη θέση στον 4ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης για μαθητές Δημοτικού με θέμα “Εποικισμός στον Άρη”, που διενεργήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, κατέκτησε η ομάδα του 11ου Δημοτικού Κομοτηνής “Robo Galaxy”.

Γονείς και φίλοι της ομάδας το πανηγύρισαν δεόντως με το μήνυμα: “Robo Galaxy λέμε! Μόνο περήφανοι για την ομαδάρα του σχολείου μας! Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας ΕΛ. ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ Α.Ε. καθώς και έναν συμπολίτη μας που επιθυμεί να μείνει ανώνυμος για την οικονομική ενίσχυση και την εκτόξευση της ομαδάρας μας στον … Άρη! Πάμε Αθήνα τώρα;;; Ναιιιιι!!!”.

Υπεύθυνοι διδάσκοντες της ομάδας “Robo Galaxy”, είναι οι Θεόδωρος Στανίτσας και Γιάννης Μιχαηλίδης, οι οποίοι αφιέρωσαν μαζί με τα παιδιά τον ελεύθερό τους χρόνο για να υλοποιήσουν το πρωτοποριακό έργο τους.

Οι Περιφερειακοί διαγωνισμοί αποτελούν το πρώτο στάδιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, του οποίου ο φετινός τελικός θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαρτίου στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο του Γαλατσίου.

Ο διαγωνισμός, ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου, προσελκύει περισσότερους από 3.000 μαθητές από όλη την Ελλάδα, και αποτελεί για την εκπαιδευτική κοινότητα ένα συναρπαστικό ταξίδι διάρκειας πέντε μηνών, από την ανακοίνωση των θεμάτων έως τη διεξαγωγή του τελικού.

Για κάθε σχολική βαθμίδα τίθενται διαφορετικοί εκπαιδευτικοί στόχοι, κι ως εκ τούτου διαφορετικές διαγωνιστικές κατηγορίες και διαγωνιστικά κριτήρια. 

*Περισσότερα για τη νίκη των “Rabo Galaxy” του 11ου Δημοτικού Κομοτηνής, σε επόμενη ανάρτηση.