Νέα Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι από απόψε η Φώφη Γεννηματά, καθώς πετυχαίνει ποσοστό πάνω από το  53% στη σχετική εκλογική διαδικασία, αφού λίγο πριν συγκέντρωνε 17.035 από τις 34.145 έγκυρες ψήφους.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος την ακολουθεί με 8.579 ψήφους, και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος έπεται με 8.498 ψήφους.

Στις 12:30 σήμερα το μεσημέρι, στα γραφεία του κόμματος, η νέα Πρόεδρος (πρώτη γυναίκα Πρόεδρος κόμματος στην Ελλάδα), θα συναντηθεί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, παρόντων και των Α. Λοβέρδου και Οδ. Κωνσταντινόπουλου.

Στις δηλώσεις της η κ. Γεννηματά, τόνισε: «Ευχαριστώ τους χιλιάδες πολίτες που με τη συμμετοχή τους σήμερα έδωσαν καθαρή εντολή για μια νέα αρχή». Επίσης ευχαρίστησε και τον απερχόμενο πρόεδρο Ευάγγελο Βενιζέλο, «για την προσφορά του στη χώρα και στην παράταξη». Όπως συμπλήρωσε: «Αναλαμβάνω την ευθύνη της παράταξης με απόλυτη επίγνωση των δυσκολιών. Πιστεύω ότι μπορούμε να γίνουμε ξανά δυνατοί, ξανά υπερήφανοι, να ανανεώσουμε τους δεσμούς μας με την κοινωνία, ανασυγκροτούμε και αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ. Παίρνουμε πρωτοβουλίες για να ενώσουμε τη δημοκρατική παράταξη. Προχωρούμε με συλλογικότητα και με τις αξίες της σοσιαλδημοκρατίας για μια Ελλάδα με αλληλεγγύη, κοινωνική δικαιοσύνη και ανάπτυξη, με σταθερή την ευρωπαϊκή προοπτική της».

Αποτελέσματα Ροδόπης-Ξάνθης

Ροδόπη

Ψήφισαν: 372

Άκυρα: 6

Λευκά: 2

Έγκυρα: 366

Έλαβαν:

Γεννηματά Φώφη: 149

Λοβέρδος Ανδρέας: 134

Κωνσταντινοπουλος Οδυσσέας: 81

Ξάνθη

Ψήφισαν :259

Άκυρα: 3

Έγκυρα 256

Έλαβαν:

Λοβέρδος Ανδρέας: 119

Κωνσταντινοπουλος Οδυσσέας: 80

Γεννηματά Φώφη 57