– Πολύτιμη η συμβολή τους.

Το «Εκθεσιακό Κέντρο Απόστολος Μρδύρης» στη Νέα Καρβάλη Καβάλας που φιλοξενούσε περίπου οχτακόσιους πρόσφυγες, εκκενώθηκε χθες. Οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες μεταφέρθηκαν σε άλλους καταυλισμούς, ενώ πενήντα περίπου από αυτούς φιλοξενούνται από οικογένειες στην Καβάλα και στη Ροδόπη. Πρόκειται κυρίως για μονογονεϊκές οικογένειες με ανήλικα παιδιά και βρέφη, αλλά και άτομα με σοβαρά κινητικά προβλήματα ή / και άλλα εξίσου σοβαρά προβλήματα υγείας, των οποίων η παραμονή σε καταυλισμούς θα ήταν εξαιρετικά δύσκολη.

Σε ότι αφορά τη σίτιση των ανθρώπων στους καταυλισμούς της Καβάλας, την έχει αναλάβει ο Στρατός.

Σε ότι αφορά την υποστήριξη όσων φιλοξενούνται από οικογένειες, η Εθελοντική Ομάδα Αλληλέγγυων Ροδόπης, απευθύνει κάλεσμα συνδρομής τόσο για τη σίτισή τους όσο και για άλλα έξοδα όπως π.χ. ιατρική κάλυψη και μετακίνησή τους από και προς Καβάλα, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη όπου πρέπει να μεταφέρονται για να αιτούνται άσυλο.

Τα αναγκαία είδη που συγκεντρώνονται, είναι:

Ρύζι, όσπρια, ζυμαρικά, λάδι, βρεφικό γάλα σε σκόνη, βρεφικές τροφές σε βαζάκια, βρεφικές πάνες, σάλτσα ντομάτας, φρούτα-λαχανικά, πίτες-κέικ, σαμπουάν-αφρόλουτρα.

Τα είδη συγκεντρώνονται Δευτέρα και Τετάρτη 7 – 9 μ.μ. στην οδό Κουρτίδου 4 στην Κομοτηνή.

Επίσης, όσοι ενδιαφέρονται να φιλοξενήσουν κάποια άτομα ή οικογένεια για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα, ή διαθέτουν σπίτι με οικονομικό ενοίκιο, καλούνται να επικοινωνήσουν με την ομάδα : Εθελοντική Ομάδα Αλληλέγγυων Ροδόπης.

  • φωτό αρχείου.