(φωτό: google)

Ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών (Φ.Ο.Σ.) έκανε γνωστό με ανάρτησή του στην ιστοσελίδα του, ότι το Αστυνομικό Τμήμα Βισαλτίας βεβαίωσε διοικητικό πρόστιμο ύψους 120.000 ευρώ στον άνδρα που τα ξημερώματα του Σαββάτου 30 Ιουνίου 2018 πέταξε τα 4 από τα 5 νεογέννητα κουτάβια που είχε γεννήσει η βαριά άρρωστη και υποσιτισμένη σκυλίτσα του, σε κάδο σκουπιδιών στη Νιγρίτα όπου και διαμένει. Το πρόστιμο επιβλήθηκε σύμφωνα με το άρθρο 21 του νόμου 4.039/2012 που προβλέπει διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ για κάθε ζώο που θανατώνεται ή κακοποιείται.

Αυτόφωρη σύλληψη του δράστη – Δικάσιμος τον Φεβρουάριο του 2019

Ο άνδρας συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας μετά από καταγγελία, και σε βάρος του σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες με τις κατηγορίες της κακοποίησης και εγκατάλειψης ζώων. Η προγραμματισμένη δίκη που είχε οριστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σερρών να γίνει στις 12 Ιουλίου 2018, αναβλήθηκε καθώς ο κατηγορούμενος μέσω του συνηγόρου του δήλωσε ασθενής προσκομίζοντας τα ιατρικά δικαιολογητικά. Η νέα δικάσιμος ορίστηκε για τις 28 Φεβρουαρίου του 2019.

Και τρίτη δικογραφία για δεύτερο σκυλί

Όπως αναφέρει ο Φ.Ο.Σ., η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών έδωσε εντολή για την αφαίρεση της άρρωστης σκυλίτσας και του μοναδικού της κουταβιού που επέζησε από τον «ιδιοκτήτη», σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε και τρίτη δικογραφία που αφορά σε δεύτερο ενήλικο ζώο που ζούσε κάτω από άθλιες συνθήκες στην αυλή του σπιτιού του και ήταν μόνιμα δεμένο όπως και η σκυλίτσα, το οποίο όμως εξαφανίστηκε μετά την αρχική καταγγελία και αγνοείται μέχρι και σήμερα.

πηγή: anexartitos.gr

επιμέλεια: inkomotini.news