“Μη μας αντιμετωπίζετε ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας”.

Στον απόηχο των δηλώσεων-«νουθεσιών» του κ. Δημήτρη Τσακίρη για «μετανάστευση στη Βουλγαρία» των επαγγελματιών που αδυνατούν να καταβάλλουν τις εισφορές τους, και επικαλούμενοι τη διορθωτική του δήλωση περί «ζωηράδας και ευρηματικότητας» των επαγγελματιών, οι Πρόεδροι των Ομοσπονδιών Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων, της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προσκαλούν με κοινή τους επιστολή τον Πρόεδρο του Ασφαλιστικού τους Ταμείου σε συνάντηση, προκειμένου να του καταδείξουν ότι «οι επαγγελματίες της περιοχής εξαντλούν τη ζωηράδα και την ευρηματικότητά τους στο να ανακαλύπτουν καθημερινώς μεθόδους επιβίωσης των επιχειρήσεων τους».

Αναλυτικά η ανοιχτή επιστολή-πρόσκλησή τους:

%cf%84%cf%83%ce%b1%ce%ba%ce%b9%cf%81%ce%b7%cf%83«Κύριε Διοικητά.

Τις τελευταίες μέρες έχουν δημιουργηθεί αρνητικές εντυπώσεις προς το πρόσωπό σας και κατ’ επέκταση προς τον Φορέα στον οποίο σας έχει διορίσει η Κυβέρνηση, με τις φερόμενες δηλώσεις σας όπου προτρέπετε αυτούς που αδυνατούν να καταβάλουν εισφορές, να μεταναστεύσουν οικογενειακώς στη Βουλγαρία.

Με νέα δήλωσή σας ισχυριστήκατε ότι παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις σας, που ως είχαν στόχο να καταδείξουν ότι η ζωηράδα και η ευρηματικότητα των Ελλήνων δεν πρέπει να εξαντλείται σε τρόπους εισφοροδιαφυγής.

Οι Ομοσπονδίες Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σας καλούν στην Περιφέρεια για να σας καταδείξουν ότι οι επαγγελματίες της περιοχής που εκπροσωπούμε, εξαντλούν τη ζωηράδα και την ευρηματικότητά τους στο να ανακαλύπτουν καθημερινώς μεθόδους επιβίωσης των επιχειρήσεων τους.

Επίσης, μέσω των θεσμικών τους Φορέων, εξαντλούν τη ζωηράδα και την ευρηματικότητά τους σε εμπεριστατωμένες προτάσεις προς τη Διοίκηση του ΟΑΕΕ για την επιβίωση του Ταμείου, για τη διασφάλιση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων, για την καλυτέρευση των υπηρεσιών που προσφέρει το Ταμείο στους ασφαλισμένους του, και για την εξάλειψη της νοοτροπίας να αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Κλείνοντας, θα ήταν μεγάλη μας χαρά, την εναπομείνασα ζωηράδα και ευρηματικότητα, που όπως λέτε διαθέτουμε, να έχουμε την ευκαιρία να τη μεταλαμπαδεύσουμε και σε εσάς, αφού θεωρούμε ότι και εσείς στοχεύετε με τις πράξεις σας στην ολοένα και καλύτερη λειτουργία του ΟΑΕΕ.

Με τιμή

Για την ΟΕΒΕΣ ΡΟΔΟΠΗΣ, Βαφειάδης Ανέστης.

Για την ΟΕΒΕΣ ΔΡΑΜΑΣ, Μουρμούρης Όθωνας.

Για την ΟΕΒΕΣ ΕΒΡΟΥ, Μπέλλας Αθανάσιος.

Για την ΟΕΒΕΣ ΞΑΝΘΗΣ, Τσιακίρογλου Μαρία.

Για την ΟΕΒΕΣ ΣΕΡΡΩΝ, Κοτσαμπάς Σωτήρης.

Για την ΟΕΒΕΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, Παναγιωτίδης Ιωάννης».