Στην τελική ευθεία για την πρόσκληση του FDA (αμερικανικός ΕΦΕΤ) βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η φαρμακοβιομηχανία Pharmathen, προκειμένου να δοθεί η πιστοποίηση της γραμμής παραγωγής σκευασμάτων μακράς διάρκειας που διαθέτει η ελληνική εταιρεία στις Σάπες (Ροδόπη).

Όπως αναφέρεται στο site της Pharmathen η παραγωγική δυνατότητά της μονάδας ανέρχεται σε ετήσια βάση σε 3 δισεκατομμύρια δισκία και 2 δισεκατομμύρια κάψουλες.

Μόλις πριν λίγο καιρό παράγοντες από οίκο του εξωτερικού που δρα συμβουλευτικά επισκέφτηκε την συγκεκριμένη μονάδα έκαναν τις απαραίτητες παρατηρήσεις τους και ήδη έχουν ξεκινήσει οι σχετικές τροποποιήσεις στην γραμμή παραγωγής. Ο στόχος της Pharmathen από την στιγμή που θα λάβει το πράσινο φως από τον FDA είναι να εξάγει τα σκευάσματα μακράς διάρκειας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε ότι το πρώτο σχετικό σκεύασμα θα είναι για ψυχιατρική ασθένεια

Στρατηγική της εταιρείας είναι να ενισχύσει άμεσα το χαρτοφυλάκιο των σκευασμάτων μακράς διάρκειας, και όπως ακούγεται τα κονδύλια που έχουν εγκριθεί για έρευνα και ανάπτυξη ανέρχονται στα 90 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2017-2019.

Εν τω μεταξύ, με απώτερο στόχο την ακόμη καλύτερη υποστήριξη των δραστηριοτήτων που έχει αναπτύξει στο εξωτερικό, η Pharmathen ακούγεται ότι προωθεί την άμεση δημιουργία ενός διεθνούς επιχειρησιακού κέντρου. Το τελευταίο θα εδρεύει στην Ολλανδία και από εκεί θα ελέγχεται συνολικά η διακίνηση των σκευασμάτων της εταιρείας σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: iatronet.gr