Μία ακόμα λύση για την ομαλή κυκλοφορία και την διευκόλυνση των μετακινήσεων των κατοίκων της περιοχής μετά την πτώση της γέφυρας του Κομψάτου, δόθηκε την Πέμπτη, 24 Μαΐου, με την παράδοση σε κυκλοφορία του κόμβου της Εγνατίας Οδού στο ύψος του Σώστη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, έδωσε το «παρών» στο σημείο παράδοσης, δηλώνοντας την ικανοποίησή του για την εξεύρεση λύσης που εξυπηρετεί τους κατοίκους της περιοχής και διευκολύνει την διέλευση των βαρέων οχημάτων και των λεωφορείων, μία λύση μάλιστα η οποία είχε προταθεί από τον ίδιο τον κ. Τσαλικίδη στον πρόεδρο της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», όταν συναντήθηκαν πριν από λίγους μήνες στο γραφείο του στην Θεσσαλονίκη.

Η Εγνατία Οδός, μετά από αίτημα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, όπως επισήμανε ο Υπεύθυνος της Περιφερειακής Διεύθυνσης της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» στην ΑΜ-Θ, κ. Πασχάλης Τσουκαλάς, κατασκεύασε κάθοδο από τη μία πλευρά και άνοδο από την άλλη, δίνοντας πρόσβαση στους κατοίκους των γύρω οικισμών στον Ίασμο, για την προσωρινή κάλυψη των αναγκών μετακίνησής τους.