(φωτό: ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης ΝΔ, κ. Ιωάννης Βεζυργιαννίδης)

Με κοινή τους ανακοίνωση οι πρόεδροι των νομαρχιακών επιτροπών Ροδόπης, Ξάνθης και Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, αναφορικά με την έναρξη της λειτουργίας του Σταθμού Διοδίων Μέστης και την απαλλαγή των κατοίκων των όμορων νομών, κάνουν λόγο για “άλλη μία σκληρή πραγματικότητα για τους κατοίκους της Θράκης”, και υποστηρίζουν πως “η ηλεκτρονική πλατφόρμα απαλλαγής των κατοίκων των όμορων νομών από το κόστος διοδίων ήρθε με προχειρότητα, καθυστέρηση, και σίγουρα εκ του πονηρού”. “Οι Θρακιώτες θα πρέπει να γνωρίζουν την αλήθεια”, προσθέτουν, και συμπληρώνουν πως “η εταιρεία στην οποία θα παραχωρηθεί η αξιοποίηση και η συντήρηση της Εγνατίας Οδού, θα αγνοήσει τις «απαλλαγές» αυτές”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση η οποία υπογράφεται από τους προέδρους των ΝΟΔΕ Ροδόπης Ιωάννη Βεζυργιαννίδη, Ξάνθης Νικόλαο Κιατίπη, και Έβρου Πολυζώη Παρασκευόπουλο:

“Από τη Δευτέρα 18/12/2017 τα διόδια της Μέστης αποτελούν άλλη μία σκληρή πραγματικότητα για τους κατοίκους της Θράκης.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα απαλλαγής των κατοίκων των όμορων νομών από το κόστος διοδίων ήρθε με προχειρότητα, καθυστέρηση, και σίγουρα εκ του πονηρού.

Οι Θρακιώτες θα πρέπει να γνωρίζουν την αλήθεια. Η εταιρεία στην οποία θα παραχωρηθεί η αξιοποίηση και η συντήρηση της Εγνατίας Οδού, θα αγνοήσει τις «απαλλαγές» αυτές.

Περιμένουμε τουλάχιστον να δούμε αν και πότε θα εφαρμοστεί τελικά η υπόσχεση που έδωσε ο κ. Σπίρτζης στο 6ο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Θράκης για εφαρμογή των ηλεκτρονικών αναλογικών διοδίων, και μάλιστα με προτεραιότητα εφαρμογής τους στην Εγνατία Οδό. 

Ελπίζουμε για το καλό των Θρακιωτών η παραπάνω δέσμευση να μην αποτελεί άλλη μία από τις πολλές υποσχέσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ”.