Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Πολυτεχνική Σχολή του ΔΠΘ στην Ξάνθη, ημερίδα με θέμα «Ο ρόλος των περιαστικών δασών στον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής» που διοργανώθηκε από το πανεπιστήμιο Θράκης και τη Διεύθυνση Δασών Ξάνθης, στο πλαίσιο του προγράμματος FORESMIT.

Κατά την έναρξη της ημερίδας χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρύτανης του ΔΠΘ Καθηγητής Αθανάσιος Καραμπίνης, ενώ το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο Αναπληρωτής Πρύτανη, Αν. Καθηγητής Φώτιος Μάρης. Στην ημερίδα χαιρετισμό απέστειλε ο ασκών καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Νικήτας Φραγκισκάκης, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν επίσης, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών Ξάνθης Παναγιώτης Μουχταρίδης και ο Δασάρχης Ξάνθης Χρήστος Μήλιος.

ΔΑΣΗ 2Στην πρώτη ενότητα της ημερίδας παρουσιάστηκαν οι στόχοι και οι δράσεις του προγράμματος FORESMIT από την Καθηγήτρια Καλλιόπη Ραδόγλου, ενώ στη συνέχεια αναλύθηκαν οι χειρισμοί και οι μέθοδοι που θα ακολουθηθούν στα δύο περιαστικά δάση της Ξάνθης και της Φλωρεντίας από τους ερευνητές Alessandra Lagomarsino, (συντονίστρια του προγράμματος), Alessandro Paletto και Ugo Ciavetta.

Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας, τοποθετήθηκαν για το περιαστικό δάσος οι κ.κ. Μάρης, Μουχταρίδης και Μήλιος, ενώ ο κ. Δημήτρης Κεραμιτζής παρουσίασε το πρόγραμμα «SeemLa: Αειφορική εκμετάλλευση βιομάζας, για την παραγωγή βιοενέργειας».

Τις εργασίες της ημερίδας παρακολούθησαν δασολόγοι και δασοπόνοι των τοπικών υπηρεσιών, υπάλληλοι ΟΤΑ, πανεπιστημιακό προσωπικό και φοιτητές Δασολογίας.