Συνάντηση με εκπροσώπους φορέων, με σκοπό την Κινητοποίηση / Δικτύωση  –  Διαβούλευση επί του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής 2014-2020» του «Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους» (ΤΕΒΑ/ FEAD)» – Σχέδιο Συγκρότησης «Κοινωνικής Σύμπραξης» Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, και σε συνέχεια της από 19.01.2015 πρόσκλησης του Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. κ. Γιώργου Παυλίδη, είχε ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης κ. Χρήστος Μέτιος, μετά από σχετική πρόσκληση που τους απηύθυνε.

eik2Στη συνάντηση ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν εκπρόσωποι:

 1. της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής
 2. του Δήμου Κομοτηνής
 3. του Δήμου Ιάσμου
 4. του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών
 5. του Δήμου Αρριανών
 6. του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης
 7. του Παραρτήματος Ροδόπης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
 8. του Συλλόγου Πολυτέκνων Ροδόπης
 9. του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής των Παιδικών Χωριών SOS Αλεξανδρούπολης
 10. του Σωματείου «Η Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Κομοτηνής»
 11. της Λέσχης Lions «ΟΡΦΕΑΣ» Κομοτηνής
 12. της Αναπτυξιακής Ροδόπης Α.Ε. ΟΤΑ
 13. της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης

Στόχος της Διαβούλευσης υπήρξε η οργάνωση και η κινητοποίηση όλων των Οργανώσεων Εταίρων, ο καθορισμός της μορφής και λειτουργίας των Κοινωνικών Συμπράξεων του ΤΕΒΑ, ο ορισμός εκπροσώπων που θα αναλάβουν τη συγγραφή των Αποτελεσμάτων της Διαβούλευσης, και η καταγραφή των Φορέων – Εταίρων που έχουν δηλώσει συμμετοχή για τη συγκρότηση Κοινωνικής Σύμπραξης στην Περιοχή Παρέμβασης.

Επίσης, στο στάδιο αυτό αποφασίστηκε η συλλογή των  προτάσεων – ερωτηματολογίων από την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης σε συνεργασία με τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, ώστε να συμπληρωθεί το ερωτηματολόγιο της Διαβούλευσης και να αποσταλεί στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας.

Κατά τη Διαβούλευση επισημάνθηκε η σημαντικότητα της ύπαρξης ενός τέτοιου προγράμματος, που έρχεται ν’ αντιμετωπίσει προβλήματα, να ενισχύσει αντίστοιχες δραστηριότητες σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας και να προτείνει δράσεις για τις ομάδες στόχο (ωφελούμενες ομάδες).