– Αύριο Κυριακή 19 Απριλίου.

Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ, Τραπεζών, ΝΠΙΔ του νομού, από της 8ης πρωινής μέχρι και τη Δύση του ηλίου.

10:30 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου θα προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων. Μετά την δοξολογία, θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της Ημέρας.

11:15 Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, τον Δήμαρχο Κομοτηνής, τον Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, τον Δ/ντή της Γεν/κής Αστυνομικής Δ/νσης ΑΜ-Θ, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜ-Θ, τις εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις, τις ενώσεις αποστράτων και  εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης, εκπροσώπους των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στον νομό. Στη συνέχεια θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού. Τιμές θα αποδώσει στρατιωτικό άγημα και η στρατιωτική μουσική με μέριμνα του Α.Δ.Φ.Κ

ΛΟΡΔΟΣ ΒΥΡΩΝΗ καθιέρωση της 19ης Απριλίου, ημέρας θανάτου του ποιητή και φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα, ως Ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης, έχει οριστεί με το Προεδρικό Διάταγμα 130/2008.