Στο μήνυμά του ενόψει της Εθνική Επετείου, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Παυλίδης, αναφέρει:

«Σε λίγες ημέρες ολόκληρος ο Ελληνικός λαός θα εορτάσει την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821. Την ημέρα αυτή όλοι ανατρέχουμε στο παρελθόν για να αποτίσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς προγόνους μας, οι οποίοι μέσα από τα δεσμά της σκλαβιάς διατήρησαν με τον αγώνα τους, διαμέσου των αιώνων, άσβεστη τη φλόγα του Έθνους. Τιμούμε τους ήρωες του 1821, που έκαναν πράξη το όνειρο και τις ελπίδες όλων των προηγουμένων γενεών, εξασφαλίζοντας σε εμάς, μεταξύ άλλων, τα δύο υπέρτατα αγαθά: την ανεξαρτησία μας ως Έθνος και την Ελευθερία μας ως Λαό».

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων στην Κομοτηνή, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, έχει ως εξής:

α. Γενικός Σημαιοστολισμός από ώρα 08:00 της 23ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου, και φωταγώγηση όλων των δημόσιων και δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ο.Τ.Α., των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2015 / Επίσημη έπαρση και υποστολή της Σημαίας στο Ηρώο της Κομοτηνής με μέριμνα του Ανώτατου Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής.

β. Μετάδοση πανηγυρικών προγραμμάτων από ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς.

ΤΡΙΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ

Ομιλίες στα Σχολεία, στον Δήμο Κομοτηνής, στις Δημόσιες Υπηρεσίες, στα Ν.Π. Δ.Δ., Τράπεζες και Επιχειρήσεις του Δημοσίου.

Α) Οι εκδηλώσεις στα σχολεία θα πραγματοποιηθούν σε ώρα που θα καθοριστεί από την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης και τις Διευθύνσεις της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Β) Για τις υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής, του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών κ.λπ., οι ομιλίες θα γίνουν με μέριμνα και ευθύνη των επικεφαλής αυτών.

Ώρα 10:30 επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του Ηρώου της πόλης Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος. Κατάθεση στεφάνων από τη μαθητιώσα νεολαία, προσκόπους και οδηγούς, παρουσία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης και του Δημάρχου Κομοτηνής, εκπροσώπων των Αρχών καθώς και των προϊσταμένων των Διευθύνσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, με οργάνωση και ευθύνη του Γραφείου Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, σε συνεργασία με τον Στρατό και τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ

Από το πρωί θα ηχούν χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες απ’ όλες τις εκκλησίες, ενώ οι Φιλαρμονικές του Δήμου Κομοτηνής και της ΧΧΙ ΤΘΤ θα διέλθουν από κεντρικές οδούς παιανίζοντας θούρια και εμβατήρια.

Ώρα 10:30 επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου θα Χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων / εκφώνηση του πανηγυρικού της Ημέρας από τον δικηγόρο, Λέκτορα της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κ. Χρήστο Μορφακίδη.

Ώρα 11:10 επιμνημόσυνη δέηση Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος στο Ηρώο της πόλης / κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, τον Ανώτατο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, τον Δήμαρχο Κομοτηνής, τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Δ/ντή Περιφέρειας ΑΜ-Θ, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜ-Θ, τον Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, τον Περιφερειακό Δ/ντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ, εκπροσώπων των Ενώσεων Αποστράτων, των Εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων και  εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης, εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων  αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στη Ροδόπη, Συλλόγων, Σωματείων, Ενώσεων, Ομοσπονδιών, Συνδέσμων, κ.τλ. / τήρηση ενός λεπτού σιγής.

Τιμές θα αποδώσει στρατιωτικό άγημα και στρατιωτική μπάντα.

Ώρα 11:30 παρέλαση από αντιπροσωπευτικά τμήματα με εθνικές ενδυμασίες, της φοιτητικής και μαθητικής νεολαίας, των σωμάτων Ελλήνων Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, κ.λπ.

Ώρα 18:10 υποστολή της Σημαίας στον χώρο του Ηρώου της πόλης με τη συμμετοχή της Μουσικής και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος.