Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο που υπογράφει ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών, κ. Γιάννης Σταυρίδης.

Για τον εορτασμό της εθνικής επετείου θα πραγματοποιηθούν στις Σάπες οι εκδηλώσεις:

– Γενικός, τριήμερος σημαιοστολισμός των δημοσίων, δημοτικών, ιδιωτικών καταστημάτων και οικιών, από την 8η πρωινή της 23ης Μαρτίου μέχρι τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου.

24 ΜΑΡΤΙΟΥ

Ώρα 8:00 Σημαιοστολισμός Σχολείων.

Ώρα: 10:00 Μεταφορά σημαίας από το Δημαρχείο στο Ηρώο με φροντίδα της Φιλαρμονικής του Δήμου και τμήματος μαθητών του Γυμνασίου τους οποίους θα συνοδεύει καθηγητής φυσικής αγωγής.

Ώρα 10:15 Πέρας προσελεύσεως στο Ηρώο των μαθητών των Σχολείων της πόλης των Σαπών.

Ώρα 10:25 Προσέλευση στο Ηρώο όλων των Θρησκευτικών, Δικαστικών, Στρατιωτικών αρχών και Σωμάτων Ασφαλείας της πόλης των Σαπών, των Αντιδημάρχων, των Περιφερειακών Συμβούλων, του Προέδρου του Δ.Σ. μαζί με τους Δημοτικούς Συμβούλους, Συμβούλους Δημοτικών Κοινοτήτων, Συμβούλους Τοπικών Κοινοτήτων, Εκπροσώπων Τοπικών Κοινοτήτων ,των προϊσταμένων των Δημοσίων Υπηρεσιών, των προϊσταμένων ΝΠΔΔ και Τραπεζών, των προϊσταμένων των ΝΠΙΔ και το προσωπικό τους ,των αντιπροσωπειών Αναπήρων και θυμάτων πολέμου, των Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Ελληνίδων Οδηγών, των Προέδρων των Συλλόγων, Σωματείων και Οργανώσεων μετά των Διοικητικών Συμβουλίων και του Λαού.

Ώρα 10:30 Έπαρση Σημαίας. Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από σπουδαστές και μαθητές Σχολών και Σχολείων αντίστοιχα, με την παρακάτω σειρά: Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ), Λύκειο, Γυμνάσιο, Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, Δημοτικό Σχολείο, Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο, 1ο Νηπιαγωγείο, 2ο Νηπιαγωγείο / Ενός λεπτού σιγή – Εθνικός Ύμνος.

25 ΜΑΡΤΙΟΥ

Ώρα 7:30 Έπαρση σημαίας στον χώρο του Δημαρχείου .

Ώρα 10:15 Πέρας προσελεύσεως στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης των μαθητών των Σχολείων.

Ώρα 10:30 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην οποία καλούνται να παραστούν: Όλες οι Θρησκευτικές, Δικαστικές, Στρατιωτικές αρχές, τα Σώματα Ασφαλείας της πόλης των Σαπών, οι Αντιδήμαρχοι, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. μαζί με τους Δημοτικούς Συμβούλους, Συμβούλους Δημοτικών Κοινοτήτων, Συμβούλους Τοπικών Κοινοτήτων, Εκπροσώπων Τοπικών Κοινοτήτων ,οι προϊστάμενοι των Δημοσίων Υπηρεσιών ,οι προϊστάμενοι ΝΠΔΔ ,των τραπεζών των ΝΠΙΔ μαζί με το προσωπικό τους ,οι αντιπροσωπείες Αναπήρων και θυμάτων πολέμου, οι Εφεδροπολεμιστικές Οργανώσεις, Ελληνίδες Οδηγοί, οι Πρόεδροι των Συλλόγων, Σωματείων και Οργανώσεων μαζί με τα Διοικητικά Συμβούλια και όλος ο Λαός. Μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον εκπαιδευτικό του Δημοτικού Σχολείου Σαπών κ. Καρπούζη Παναγιώτη.

Ώρα 10:50 Μετάβαση στο Ηρώο. Έπαρση Σημαίας με συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου και του Τμήματος Ειδικών Δυνάμεων. Επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες. Κατάθεση στεφάνων ως εξής: Δήμος Μαρωνείας – Σαπών, 388 ΠΑΠ, Τ.Ε. Σαπών, Ειδικές Δυνάμεις, Αστυνομικό Τμήμα Σαπών, Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σαπών, Ανάπηροι και Θύματα Πολέμου, Εθνική Αντίσταση, Έφεδροι Πολεμιστές, Ένωση Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Σαπών, Σύλλογος Ποντίων «Η Μάνα Ελλάδα», Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Σαπών, Σύλλογος Ποντίων «Τα Κασσιτερά», Σύλλογος Πολιτισμού και Ανάπτυξης Σαπών «Δρω», Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Νομού Ροδόπης «Οχυρό Νυμφαίας», Μειονοτικός Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σαπών. Σιγή ενός λεπτού. Εθνικός Ύμνος.

Ώρα 11:15 Προσέλευση στον τόπο παρέλασης – Πλατεία Ελευθερίας. Χώρος συγκέντρωσης και αφετηρίας των τμημάτων που θα παρελάσουν ορίζεται η πλατεία προ του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Σειρά παρέλασης: Φιλαρμονική Δήμου, Σύλλογος Ποντίων «Τα Κασσιτερά», Σύλλογος Πολιτισμού και Ανάπτυξης Σαπών «Δρω», Ακαδημία Αθλητισμού «Ελπίς Σαπών», μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου, του 2ου Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού Σχολείου, του Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου και του Λυκείου, Τμήμα Ειδικών Δυνάμεων.

Ώρα 17:00 Υποστολή Σημαίας.