Πρωτοφανής και ρεβανσιστική ήταν η αντίδραση του αντιπροέδρου της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη στη διαπίστωση του Πιερ Μοσκοβισί πως δεν υπάρχει τέταρτο μνημόνιο και πως η Ελλάδα επιστρέφει στην κανονικότητα. 

Λίγο πριν ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχωρήσει σε … συστάσεις προς τον κ. Μοσκοβισί, ο Κωστής Χατζηδάκης αμφισβήτησε ευθέως τον Ευρωπαίο Επίτροπο, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τον τρόπο που οι μέχρι πρότινος σοβαρές φιλελεύθερες φωνές της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν αλλοτριωθεί πλήρως από τις ακραίες δυνάμεις που ηγεμονεύουν στο «γαλάζιο» στρατόπεδο.

Ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής, ο κ. Χατζηδάκης αναπαρήγαγε την καταστροφική ρητορική αναφορικά με την πρόσφατη συμφωνία μεσοπρόθεσμης ρύθμισης του χρέους, κάνοντας λόγο για νέα βύθιση της χώρας στη λιτότητα λόγω αχρείαστων μέτρων πολλών δισεκατομμυρίων. Επισήμανε πως «η συμφωνία δεν είναι καθόλου ανώδυνη» λόγω των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων που συμφωνήθηκαν έως το 2060, με αντάλλαγμα το δημοσιονομικό μαξιλαράκι ασφαλείας. «Cash buffer από τη μία λεφτά, από την άλλη υποχρεώσεις και εποπτεία» διαπίστωσε και στη συνεχεία απευθύνθηκε με δηκτικό τρόπο στον κ. Μοσκοβισί. «Κύριε επίτροπε, λοιπόν, μπορούσαμε να το είχαμε βαφτίσει “Πιερ”, “Ευκλείδη” ή Κωστή”. Οι έλληνες πολίτες, όμως, ξέρουν πως πρόκειται για τέταρτο μνημόνιο» ειρωνεύτηκε, με τους βουλευτές της ΝΔ να τον καταχειροκροτούν.

Εντύπωση προκάλεσε, επίσης, ότι ζήτησε από τον Πιερ Μοσκοβισί να ξεκαθαρίσει εδώ και τώρα αν θα περικοπούν οι συντάξεις προκειμένου να διαμορφώσει η ΝΔ το προεκλογικό της πρόγραμμα! Αναφερόμενος σε δημοσίευμα της «Αυγής», υποστήριξε πως υπάρχει ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συμφωνήσει με τους εταίρους την ακύρωση του μέτρου για περικοπές σε συντάξεις από 1/1/2019. «Εμείς το πρόγραμμα μας το έχουμε διαμορφώσει με βάση τις διεθνείς συμφωνίες» είπε, συμπληρώνοντας πως είναι μεν καλοδεχούμενη η ακύρωση του μέτρου, αλλά αν αυτό έχει ήδη συμφωνηθεί τότε και η αξιωματική αντιπολίτευση θα πρέπει να το γνωρίζει προκειμένου να διαμορφώσει το πρόγραμμά της.

«Λυπάμαι που χάλασα την ευτυχία σας» είπε σε αντίστοιχο ύφος και έκλεισε την ομιλία του αμφισβητώντας και πάλι τον κ. Μοσκοβισί: «Η Ελλάδα να ξαναγίνει πραγματικά και όχι στα λόγια μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα».

πηγή: documentonews.gr