Τη Στέγη του Συλλόγου Μέριμνας Ατόμων με νοητική υστέρηση “Άγιοι Θεόδωροι”, που ξεκίνησε πρόσφατα τη λειτουργία του, επισκέφθηκε με την ευκαιρία της γιορτής του Πάσχα ο  βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μπλεγκίν Χακή.

Ο βουλευτής αντάλλαξε ευχές με τους διοικούντες τον σύλλογο, τους εργαζόμενους και τους εθελοντές της μονάδας «που παρέχουν εξαίρετες υπηρεσίες» όπως υπογράμμισε, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις από την πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου Νατάσα Λιβεριάδου και τον ταμία Ηλία Ποιμενίδη, και ενημερώθηκε για το επιστημονικό έργο παρέχεται, τις καθημερινές δυσκολίες, τις προκλήσεις και τις προοπτικές για το μέλλον, ενός χώρου που «αποτελεί το επιστέγασμα της άψογης συνεργασίας και της ευαισθησίας των δωρητών, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της αυτοδιοίκησης σε πρώτο και δεύτερο βαθμό», όπως επισήμανε.

Για περισσότερη από μία ώρα, δε, ο Ιλχάν Αχμέτ ήρθε σε επαφή και συνομίλησε με τους ίδιους τους φιλοξενούμενους της Στέγης.

«Θα πάρουμε πρωτοβουλίες για να φέρουμε πόρους και χρηματοδότηση» 

«Πρόκειται για μια τεράστια προσπάθεια και προσφορά όλων των φορέων που έχουν εμπλακεί στη δημιουργία της νέας στέγης του Συλλόγου «Άγιοι Θεόδωροι», τους οποίους και θέλω να συγχαρώ, με προεξάρχοντες την κ. Νατάσα Λιβεριάδου και τον κ. Ηλία Ποιμενίδη που μας υποδέχθηκαν σήμερα. Αλλά και το σύνολο του προσωπικού και του επιστημονικού δυναμικού χάρη στους οποίους υπάρχει αυτό το Κέντρο και λειτουργεί, παρέχοντας στήριξη, παρηγοριά και ελπίδα στους ίδιους τους φιλοξενούμενους και στις οικογένειές τους», δήλωσε ο Ιλχάν Αχμέτ, και συμπλήρωσε: «Θέλω να διαβεβαιώσω την τοπική μας κοινωνία ότι αμέσως μετά το Πάσχα θα πάρω όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες μαζί με την κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και την πρόεδρό μας Φώφη Γεννηματά, που έχει μεγάλη προσωπική ευαισθησία για θέματα κοινωνικής μέριμνας και αλληλεγγύης, για να συνδράμουμε και εμείς στην συντελούμενη προσπάθεια που γίνεται εδώ. Θα επιδιώξουμε να έρθουμε σε επαφή με φορείς όπως είναι τα Ιδρύματα Νιάρχου και Μποδοσάκη, αλλά και τα Υπουργεία Πολιτισμού, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, και Παιδείας, προκειμένου να εξαντλήσουμε τις δυνατότητες για την εξεύρεση και νέων πηγών χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση του μεγαλόπνοου σχεδίου της ολοκλήρωσης των κτιρίων της ημιαυτόνομης διαβίωσης».

Επιπλέον, τόνισε: «Παράλληλα οφείλουμε να ενεργοποιήσουμε όλους τους συμπολίτες μας στον νομό Ροδόπης από την πλειονότητα και τη μειονότητα, για να συμβάλουν και εκείνοι στην προσπάθεια των μελών και των εργαζομένων στον συγκεκριμένο χώρο, ενισχύοντας με κάθε μέσο το έργο τους».

Καταλήγοντας, ευχήθηκε «Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση στις οικογένειες των μελών του συλλόγου και στους Χριστιανούς συμπολίτες μου».