Η ΔΑΚΕ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στις αρχαιρεσίες της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής και αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.

Στις εκλογές, που διενεργήθηκαν στο πλαίσιο της 84ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ, έλαβαν μέρος έξι παρατάξεις, ψήφισαν 605 αντιπρόσωποι, και τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν ως εξής :

Για Δ.Σ. Για ΑΔΕΔΥ
Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε 151 151
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ/ Π.Ε. 132 134
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  Π.Ε. 101 102
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ (ΠΑΜΕ) 88 89
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Π.Ε 78 75
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΚ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε 54 51
ΛΕΥΚΑ/ΑΚΥΡΑ 1 3

ΔΟΕΕΕΟι έδρες διαμορφώνονται ως εξής:

1) Δ.Α.Κ.Ε.: 3 έδρες στο Δ.Σ., 1 έδρα στην Ελεγκτική Επιτροπή, και 40 αντιπροσώπους για την Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Εκλέγονται για το Δ.Σ.:  Kικινής Θανάσης, Οικονόμου Τριαντάφυλλος, Ανδρουλάκης Μάνος.

2) ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ: 2 έδρες στο Δ.Σ., 1 έδρα στην Ελεγκτική Επιτροπή, και 35 αντιπροσώπους για την  Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Εκλέγονται για το Δ.Σ. : Γαλάνης Γιώργος, Μιλτσακάκης Μιχάλης.

3) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: 2 έδρες στο Δ.Σ., 1 έδρα στην Ελεγκτική Επιτροπή, και 27 αντιπροσώπους για την Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Εκλέγονται για το Δ.Σ.: Πετράκης Σταύρος, Φασφαλής Νικόλαος.

4) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΠΑΜΕ): 2 έδρες στο Δ.Σ., 1 έδρα στην Ελεγκτική Επιτροπή, και 24 αντιπροσώπους για την Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Εκλέγονται για το Δ.Σ.: Δριμάλα Θεοδώρα, Μαρίνης Σπύρος.

5) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ: 1 έδρα στο Δ.Σ., 1 έδρα στην Ελεγκτική Επιτροπή, και 20 αντιπροσώπους για  την Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Εκλέγεται για το Δ.Σ.: Καλόγηρος Νίκος.

6) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: 1 έδρα στο Δ.Σ., καμία έδρα στην Ελεγκτική Επιτροπή, και 13 αντιπροσώπους για την Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Εκλέγεται για το Δ.Σ.: Τρούλης Γιώργος.

Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσής της, η ΔΟΕ καλεί τους δασκάλους σε κινητοποιήσεις ενόψει της Συμφωνίας Κυβέρνησης-Θεσμών: «ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ – ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Όχι στη νέα αντιλαϊκή συμφωνία – μνημόνιο. Όλοι στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, στα λαϊκά συλλαλητήρια και στις απεργίες. Να κηρυχθεί άμεσα Γενική Απεργία».