Βαλέριος Νάσος

Πρώτος στον Β΄ Όμιλο, μεταξύ 34 αθλητών, και με διαφορά, ο σκακιστής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Βαλέριος Νάσος, σήκωσε σήμερα το κύπελλο στις απονομές των νικητών του Α΄ και Β΄ Ομίλου του Ανοιχτού Ατομικού Πρωταθλήματος Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης 2015, που είχε ξεκινήσει στην Καβάλα στις 18 Ιουνίου.

Οι σκακιστές αναμετρήθηκαν σε επτά γύρους, και στον Β΄ Όμιλο συμμετείχαν σκακιστές έως 12ετών. Ο 10χρονος Βαλέριος Νάσος ξεκίνησε στην αρχική κατάταξη από την 24η θέση μεταξύ 34 παιδιών. Από τον 5ο γύρο όμως βρέθηκε αήττητος στην κορυφή του Ομίλου, όπου και παρέμεινε έως τον έβδομο και τελευταίο γύρο, με έξι νίκες και μια ισοπαλία, τερματίζοντας έτσι με διαφορά μιας μονάδας από τον δεύτερο!

Ο πολλά υποσχόμενος ταλαντούχος σκακιστής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, συμμετείχε για μόλις δεύτερη φορά σε επίσημο αγώνα σκακιού μιάμισης ώρας. Την πρώτη φορά, τον περασμένο Απρίλιο, ήρθε 3ος  στην κατηγορία του σε ισοβαθμία με τον δεύτερο, στους προκριματικούς αγώνες της Περιφέρειας για το Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Παμπαίδων Α10.

O Βαλέριος Νάσος, με τη συμπλήρωση των απαιτούμενων αγώνων, σύντομα θα βγάλει και Διεθνές Έλο, αφού ήδη έχει νικήσει αξιολογημένους παίκτες.

Ο 15χρονος σκακιστής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, Κωνσταντίνος Νάσος.
Ο 15χρονος σκακιστής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, Κωνσταντίνος Νάσος.

Πολύ καλή θέση επίσης, την 8η στον Α΄ Όμιλο, κατέλαβε και ο 15χρονος σκακιστής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, Κωνσταντίνος Νάσος με 4,5/7, ο οποίος αύξησε τα Έλο του κατά 62μονάδες! Στον Α΄ Όμιλο συμμετείχαν 27 αξιολογημένοι σκακιστές, και ο μέσος όρος Έλο ήταν 1.508.

Ο Κωνσταντίνος Νάσος, που πρωτοεμφανίστηκε μόλις πριν λίγους μήνες σε επίσημα τουρνουά, έχει μια σταθερά ανοδική πορεία, και καταφέρνει σπουδαία αποτελέσματα, αφήνοντας πίσω του εμπειρότατους παίκτες. Είναι αξιοσημείωτο, ότι μόλις φέτος ξεκίνησε μαθήματα σκάκι στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, και ήδη όπου εμφανίζεται κερδίζει τις εντυπώσεις και τα πιο θετικά σχόλια.

Info:

– Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων, στο www.chesskavala.gr.

– facebook: Εθνικός Σκάκι