Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, στην οποία επισημαίνουν την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, κατέθεσαν οι Βουλευτίνες του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου και Χαρά Κεφαλίδου.

«Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του συλλόγου εργαζομένων, ήταν κοινή η διαπίστωση των συμμετεχόντων ότι το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής βρίσκεται σε οριακή κατάσταση. Είναι πολύ σοβαρά τα προβλήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου αλλά και των Κέντρων Υγείας, λόγω υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης, γεγονός που έχει θορυβήσει έντονα τους εργαζόμενους και τους κατοίκους της περιοχής», τονίζεται στην Ερώτηση, όπου επίσης αναφέρεται:

«Προκειμένου να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής και να διασφαλιστεί η υγειονομική περίθαλψη των κατοίκων, είναι απαραίτητη πρωτίστως η κάλυψη των κενών θέσεων γιατρών, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, καθώς και η επαρκής χρηματοδότηση».

Κατόπιν των ανωτέρω, οι Βουλευτίνες του ΠΑΣΟΚ ρωτούν τον Υπουργό:

«Κύριε Υπουργέ.

Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προχωρήσετε προκειμένου να καλυφθούν οι κενές θέσεις ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, και με τι χρονοδιάγραμμα;».