Δύο διακινητές, ένας 39χρονος ημεδαπός και ένας 36χρονος αλλοδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δεκαπέντε μη νόμιμους μετανάστες, συνελήφθησαν χθες και σήμερα στους νομούς Έβρου και Ξάνθης.

Στην πρώτη περίπτωση, χθες βράδυ, στην Εγνατία Οδό Κήπων-Αλεξανδρούπολης, άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον 39χρονο, διότι τον εντόπισαν να επιβιβάζει σε ταξί, έξι μη νόμιμους μετανάστες, προκειμένου να τους μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα.

Στη δεύτερη περίπτωση, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής-Ξάνθης, άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Τοπείρου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, συνέλαβαν τον 36χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό παράνομα στην ενδοχώρα εννέα μη νόμιμους μετανάστες. Οι αστυνομικοί του έκαναν σήμα στάσης, αυτός όμως δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Μερικά χιλιόμετρα μετά, το όχημα εξετράπη της πορείας του και ανετράπη σε παρακείμενη αγροτική περιοχή με αποτέλεσμα να τραυματιστεί διακινητής και πέντε παράνομοι μετανάστες οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης για νοσηλεία.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών και Ξάνθης.