Υψηλός – κατηγορίας 3 – θα είναι εκ νέου, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο κίνδυνος πυρκαγιάς στον νομό Ροδόπης και ειδικότερα στον Δήμο Κομοτηνής, την Πέμπτη 23/8, καθώς το απευκταίο ενδεχόμενο ευνοούν οι ισχυροί άνεμοι και η αυξημένη θερμοκρασία.

Περισσότερο αυξημένος – κατηγορίας 4 – θα είναι ο κίνδυνος στον Έβρο και στη Σαμοθράκης. 

ΧΠΚΠ 23 8 2018 Αντίγραφο ΑντίγραφοΤούτων δοθέντων, και κατόπιν σχετικών εισηγήσεων των τοπικών Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, από τις τοπικές αρμόδιες δημοτικές Αρχές, έχουν εκδοθεί ανακοινώσεις απαγόρευσης κυκλοφορίας σε ευαίσθητες περιοχές.

Ειδικότερα στην Κομοτηνή, το Τμήμα Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κομοτηνής γνωστοποιεί οτι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ την Πέμπτη 23-08-2018, και μέχρι νεωτέρας:

1. Η κυκλοφορία πολιτών και μέσων στο περιαστικό Δάσος Νυμφαίας καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.
2. Η χρήση όλων των χώρων αναψυχής στα περιαστικά και παραλιακά άλση στις ζώνες ευθύνης της Δ/νσης Δασών
Ροδόπης καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.
3. Το άναμμα φωτιάς για οποιονδήποτε λόγο σε δασικές περιοχές, περιοχές που τελούν υπό αναδάσωση, καλλιέργειες,
σε αστικά και περαστικά άλση και πάρκα.
4. Η ρίψη πυροτεχνημάτων χωρίς την έγκριση των αρχών.

Η Εφαρμογή των μέτρων θα υλοποιηθεί με μέριμνα των Πυροσβεστικών, Αστυνομικών, Λιμενικών, Στρατιωτικών, Δασικών και Δημοτικών Αρχών.

Σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά, καλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στο 112.

Πληροφορίες πρόληψης και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να λάβουν από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας www.civilprotection.gr