ΦΩΤΙΕΣ!

Υψηλός και πολύ υψηλός (κατηγορίας 3 και 4 αντιστοίχως), είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ σήμερα Παρασκευή 29/8, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, λόγω των δυνατών ανέμων και της αυξημένης θερμοκρασίας που αναμένεται να επικρατήσουν.

Πιο συγκεκριμένα, πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος στην Αλεξανδρούπολη, στο Σουφλί, στο νησί της Σαμοθράκης καθώς και σε εκείνο της Θάσου, ενώ υψηλός προβλέπεται ο κίνδυνος για την υπόλοιπη Περιφέρεια.

Τούτων δοθέντων, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, αποφάσισε να θέσει σε ισχύ έκτακτα προληπτικά μέτρα:

– Απαγορεύεται η χρήση όλων των χώρων αναψυχής.

– Τίθενται σε απόλυτη ετοιμότητα και πλήρη στελέχωση όλες οι δυνάμεις πυρόσβεσης με μέριμνα των Πυροσβεστικών, Αστυνομικών και Δασικών Υπηρεσιών.

– Καλούνται σε συνεργασία με τις οικείες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, οι κατά τόπους εθελοντικές οργανώσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις ασφαλιστικής κάλυψης και είναι ενταγμένες στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Σ.Ο.Π.Π. των εν λόγω Περιφερειακών Ενοτήτων.

– Παρακαλούνται οι κάτοικοι των συγκεκριμένων περιοχών,
να είναι συνεργάσιμοι με τις Υπηρεσίες εφαρμογής των μέτρων.

Παράλληλα, οι Αρχές συστήνουν στους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα ή συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά.

Ακόμη, υπενθυμίζεται, ότι απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας: www.civilprotection.gr