ΛΑΔΙ 2

Τεχνητώς κεχρωσμένα σπορέλαια, πωλούνταν ως ελαιόλαδα (!), και ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων των προϊόντων, χαρακτηρίζοντάς «ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΑ – ΜΗ ΑΣΦΑΛΗ».

Ήδη παράλληλα διενεργούνται σχετικοί έλεγχοι, και καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί τα εν λόγω λάδια, να μην τα καταναλώσουν.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για:

Α) το προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΑΛΚΥΟΝΙΣ», σε συσκευασία των 5 L και ημερομηνία λήξης 31-12-2016, το οποίο επιπλέον φέρει τις ενδείξεις «ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ – ΣΟΥΓΙΑ ΧΑΝΙΩΝ», το οποίο διακινείται από την εταιρία ΙΝΤΑΣ ΠΑΥΛΟΣ, με έδρα τη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Β) το προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ», σε συσκευασία των 5 L και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 08-07-2016, το οποίο δεν φέρει καμία επιπλέον ένδειξη και διατίθετο από πλανόδιο έμπορο.

Τα προϊόντα εντοπίστηκαν από την Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας του ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί, και σε συνεργασία με τη Β’ Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

ΛΑΔΙ 1