Υψηλός – κατηγορίας 3 – θα είναι εκ νέου, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο κίνδυνος πυρκαγιάς στον νομό Ροδόπης και ειδικότερα στον Δήμο Κομοτηνής, την Τετάρτη 22/8, καθώς το απευκταίο ενδεχόμενο ευνοούν οι ισχυροί άνεμοι και η αυξημένη θερμοκρασία.

Τούτου δοθέντος, και κατόπιν σχετικής εισήγησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής, από το Τμήμα Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κομοτηνής γνωστοποιείται οτι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ την Τετάρτη 22-08-2018, και μέχρι νεωτέρας:

1. Η κυκλοφορία πολιτών και μέσων στο περιαστικό Δάσος Νυμφαίας καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.
2. Η χρήση όλων των χώρων αναψυχής στα περιαστικά και παραλιακά άλση στις ζώνες ευθύνης της Δ/νσης Δασών
Ροδόπης καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.
3. Το άναμμα φωτιάς για οποιονδήποτε λόγο σε δασικές περιοχές, περιοχές που τελούν υπό αναδάσωση, καλλιέργειες,
σε αστικά και περαστικά άλση και πάρκα.
4. Η ρίψη πυροτεχνημάτων χωρίς την έγκριση των αρχών.

ΧΠΚ ΓΙΑ 22 8 2018Η Εφαρμογή των μέτρων θα υλοποιηθεί με μέριμνα των Πυροσβεστικών, Αστυνομικών, Λιμενικών, Στρατιωτικών, Δασικών και Δημοτικών Αρχών.

Σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά, καλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στο 112.

Πληροφορίες πρόληψης και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να λάβουν από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας www.civilprotection.gr