ΠΡΟΣΟΧΗ: Αεροψακασμοί για τα κουνούπια στη Ροδόπη το σαββατοκύριακο

Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες των περιοχών όπου θα γίνει εφαρμογή του προγράμματος
ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ

Στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών, που διενεργεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, το προσεχές Σάββατο, 14 Ιουλίου, θα διενεργηθούν αεροψεκασμοί προνυμφοκτονίας στο φυσικό και το αγροτικό περιβάλλον στις περιοχές Διαλαμπής, Κοπτερού, Σάλπης, Φαναρίου, Μέσης και Ισμαρίδος-Ιμέρου. Οι αεροψεκασμοί θα ξεκινήσουν στις 6 το πρωί και αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 3 το μεσημέρι.

Επίσης, το Σάββατο και την Κυριακή, μετά την δύση του ηλίου και για χρονικό διάστημα που δεν θα υπερβαίνει τις 2 ώρες, θα διενεργηθούν αεροψεκασμοί  ακμαιοκτονίας με ULV εφαρμογή για καταπολέμηση των κουνουπιών, στο φυσικό και αγροτικό περιβάλλον περιοχών της Π.Ε. Ροδόπης.

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας απευθύνεται παράκληση να μην κυκλοφορούν στο φυσικό περιβάλλον των παραπάνω περιοχών άνθρωποι και ζώα κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης του ψεκασμού, για λόγους καθαρά προληπτικούς.

Σημειώνεται ότι η εφαρμογή του προγράμματος αεροψεκασμών δε θα γίνει σε κατοικημένες περιοχές. Ωστόσο, κατά την εκτέλεση των πτήσεων από και προς τις περιοχές εφαρμογής, ενδέχεται το ελικόπτερο να διέλθει κοντά από κατοικημένες περιοχές, χωρίς αυτό να εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Για την διενέργεια των ψεκασμών ακολουθούνται οι οδηγίες που ορίζονται στα με αρ. πρωτ. Γ1α/Γ.Π.19586/07-03-2018 και Γ1α/Γ.Π. 19158/09-03-2018 έγγραφα του Υπουργείου Υγείας, καθώς και στο υπ’ αρ. πρωτ. 2272/31397/28-2-2018 έγγραφο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η εφαρμογή θα γίνει:

  • Με ευθύνη του ανάδοχου φορέα (Ευθύμιος Χασκόπουλος).
  • Με χρήση ελικοπτέρου που φέρει ειδικό και κατάλληλο εξοπλισμό.
  • Με συνεχή επίβλεψη από ειδικούς επιστήμονες, υπαλλήλους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
  • Με εγκεκριμένα για το σκοπό σκευάσματα που ορίζονται με την προαναφερθείσα υπ’ αριθ. 2272/31397/28-2-2018 Απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το υπ’ αριθ. Πρωτ. Γ1α/Γ.Π. 19158/09-03-2018 έγγραφο  του Υπουργείου Υγείας.

Τέλος, σε περίπτωση που δεν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, ο αεροψεκασμός θα γίνει εντός των επομένων ημερών.

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood