ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ 2

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο δάσος της Νυμφαίας Κομοτηνής, η διήμερη 56η Αρχική Σχολή Προσκοπικής Τεχνικής του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

Σκοπός της εκπαίδευσης ήταν να προσφέρει μια γενική – εισαγωγική γνώση στα ενήλικα στελέχη για την Προσκοπική Κίνηση και για τον σημαντικό ρόλο τους σ’ αυτή, και να επιβεβαιώσει την πληρότητα των γνώσεων και των ικανοτήτων των νέων ενηλίκων στελεχών σε θέματα προσκοπικής τεχνικής, που καθιστούν τη ζωή στην ύπαιθρο ελκυστική, άνετη και ασφαλή, τόσο για τα ίδια τα ενήλικα στελέχη, όσο και για τα τμήματα τους.

Στην εκπαίδευση συμμετείχαν δέκα έξι ενήλικες εθελοντές από τους πέντε νόμους της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, και διηύθυνε ο Περιφερειακός Έφορος Σ. Στόικος, σε συνεργασία με εκπαιδευτές της περιοχής.

Σε ανακοίνωσή τους οι Πρόσκοποι, εκφράζουν θερμές ευχαριστίες προς τον Ποδηλατικό Σύλλογο Κομοτηνής “Θράκα Ιππέα”, «που μας εκπαίδευσε στη χρήση του ποδηλάτου ως μεταφορικό μέσο στις εκδρομές με τα τμήματα μας, αλλά και μας συνόδευσε στην ποδηλατική μας διαδρομή», καθώς και προς τον Δήμο Κομοτηνής «για την παραχώρηση των ποδηλάτων».

ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ 1

ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ 3