Προσεχώς οι θέσεις του Δ.Σ.Α. για το νομοσχέδιο του Υπ. Δικαιοσύνης

ΔΣΑ

Αναλυτικό υπόμνημα με τις παρατηρήσεις του επί του νέου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για θέματα ποινικής και σωφρονιστικής πολιτικής, επιφυλάσσεται να υποβάλλει προσεχώς ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, καθώς όπως τονίζει, «η τελική μορφή του νομοσχεδίου απεστάλη στον Δ.Σ.Α. μόλις την προηγουμένη της κατάθεσής του στη Βουλή. Είναι φανερό ότι ο χρόνος δεν επαρκούσε για μια στοιχειωδώς σοβαρή επεξεργασία του».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή του στην πρακτική της κατεπείγουσας διαδικασίας, σημειώνοντας πως «δεν δόθηκε στους αρμόδιους φορείς ο αναγκαίος χρόνος για ουσιαστική διαβούλευση επί των διατάξεών του που θίγουν καίρια και σύνθετα ζητήματα απονομής ποινικής δικαιοσύνης».

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι το εν λόγω νομοσχέδιο «υφίστατο συνεχείς και αλλεπάλληλες τροποποιήσεις», και πως «η σπουδή αυτή του Υπουργείου Δικαιοσύνης, δεν επέτρεψε στον Δ.Σ.Α., όπως και σε άλλους επιστημονικούς φορείς, να παραστούν στη Διαρκή Επιτροπή της Βουλής και να υποβάλλουν τεκμηριωμένες παρατηρήσεις  επί των κρίσιμων θεμάτων που ρύθμιζε το επίμαχο νομοσχέδιο και νυν νόμος του κράτους».

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood