Με 800.000 θα χρηματοδοτηθεί σχέδιο συντήρησης και αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του Χιονοδρμικού Κέντρου Φαλακρού Δράμας, μετά από τη σχετική προεργασία και πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Αργύρη Πατακάκη από τον περασμένο Μάιο, και απόφαση που υπόγραψε προ ημερών ο Υφυπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης.

Την εξέλιξη μάλιστα επικρότησε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Αργύρης Πατακάκης, εκφράζοντας ευχαριστίες τόσο προς τον Ξανθιώτη Υφυπουργό, όσο και προς τον Δραμινό Βουλευτή Χρήστο Καραγιαννίδη για την υποστήριξη των αιτημάτων προς την Πολιτεία.

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΦΑΛΑΚΡΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ“Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε το 2014 για να επανατοποθετήσουμε στον τουριστικό χάρτη της περιοχής μας το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού και τον ευρύτερο ορεινό όγκο του Νομού Δράμας, φαίνεται να αποδίδει καρπούς, παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε”, αναφέρει επίσης σε δηλώσεις του ο κ. Πατακάκης, και συμπληρώνει: “Αποτέλεσμα αυτής της συνεχούς προσπάθειας και των συντονισμένων ενεργειών, είναι η χρηματοδότηση με 800.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για τη συντήρηση, επισκευή και βελτίωση εγκαταστάσεων και υποδομών του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού”. Ευχασριστεί, δε, εκ νέου τον κ. Καραγιαννίδη “για την αμέριστη υποστήριξή του στις διεκδικήσεις μας”, και τον κ. Γιαννακίδη “για την ανταπόκρισή του στο αίτημα μας”.

Με τη χρηματοδότηση των 800.000 ευρώ, προβλέπονται τα έργα:

  • Επισκευή διαπιστωμένων βλαβών και αντικατάσταση εξαρτημάτων των εν λειτουργία αναβατήρων και λοιπού ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού (2018).
  • Επισκευή-αποκατάσταση βλαβών και επαναφορά σε λειτουργία του εκτός λειτουργίας διθέσιου εναέριου αναβατήρα – με κωδική ονομασία ΕΑ2, τυπική ονομασία ”Δίσυρον”, (2019).
  • Επισκευή-ανακατασκευή και επαναφορά σε λειτουργία του εκτός λειτουργίας συρόμενου αναβατήρα – με κωδική ονομασία ΣΑΥ, τυπική ονομασία “Ηδωνός-Παππούς”, (2019).
  • Συντήρηση, επισκευή και βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων (2019).
  • Συντήρηση και βελτίωση υποδομών περιβάλλοντος χώρου (2019).
  • Ετήσια τακτική και έκτακτη συντήρηση και επισκευή βλαβών των εν λειτουργία αναβατήρων και λοιπού ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού (2019-2020).