Τις τελευταίες τους δραστηριότητες στον χώρο του 13ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, ενδέχεται να κάνουν αυτή την περίοδο τα μέλη του Συλλόγου Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης «Άγιος Γεώργιος ο εξ Ιωαννίνων».

Και τούτο, διότι στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, θα συζητηθεί η σε βάρος του Συλλόγου «Έκδοση Πρωτοκόλλου Διοικητικής Αποβολής».

Σε περίπτωση που τα μέλη του οργάνου εγκρίνουν την έκδοση του Πρωτοκόλλου, ο Σύλλογος Ηπειρωτών θα κληθεί να εγκαταλείψει το κτίριο της σχολικής μονάδας όπου επί σειρά ετών φιλοξενούνταν τα γραφεία του και οι δραστηριότητες των χορευτικών του τμημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ζήτημα ανέκυψε στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς, όταν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, αποδεχόμενη το αίτημα του σχολείου για παράδοση των χώρων που χρησιμοποιούσε ο Σύλλογος, άναψε «κόκκινο» στη σχετική απόφαση παραχώρησης που είχε εκδοθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής.

Απότοκο αυτής της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ήταν και το επεισόδιο του περασμένου Οκτωβρίου, όταν οι χορευτές του Συλλόγου είχαν βρει αλλαγμένες τις κλειδαριές της κεντρικής εισόδου του σχολικού κτιρίου.

Στο διάστημα που ακολούθησε, με διαβουλεύσεις ανάμεσα σε ανθρώπους από τον Δήμο, τη σχολική κοινότητα και τον Σύλλογο Ηπειρωτών, επιχειρήθηκε να εξευρεθεί η «χρυσή τομή» που θα έλυνε το πρόβλημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Όπως αποδεικνύεται όμως κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό να επιτευχθεί, και έτσι τον τελευταίο λόγο θα έχουν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου στη συνεδρίαση της Τρίτης.