Η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων νομού Ροδόπης καλεί τα μέλη της, που κατά το νόμο υποχρεούνται να διαθέτουν προς χρήση της πελατείας τους το ειδικό έντυπο «ΦΥΛΛΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ», να προσέρχονται στα γραφεία της και να τα παραλαμβάνουν σφραγισμένα.

fyllo diamartyriasΥπενθυμίζεται ότι «ΦΥΛΛΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ», σύμφωνα με την Υ.Α. 861/14.8.2013, οφείλουν να διαθέτουν όλα τα κέντρα και καταστήματα εστίασης, αναψυχής και διασκέδασης.

Συγκεκριμένα, στην απόφαση ορίζεται ότι το έντυπο αυτό διατίθεται, μέσω ειδικής θήκης, τοποθετημένης σε εμφανές μέρος για τους πελάτες, δίπλα ακριβώς από την έξοδο του καταστήματος. Στην ειδική ως άνω θήκη τοποθετείται ικανός αριθμός του φύλλου αυτού, ώστε να μην δημιουργείται έλλειψη για τον καταναλωτή. Επίσης στους τιμοκαταλόγους των κέντρων και καταστημάτων και σε εμφανές σημείο αυτών αναγράφεται με ευδιάκριτα και ευανάγνωστα γράμματα, στην ελληνική – αγγλική – γαλλική – γερμανική γλώσσα, η ένδειξη «ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΘΕΣΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι δε διαθέτουν «ΦΥΛΛΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ» στα καταστήματά τους, απειλούνται με διοικητικό πρόστιμο, ύψους 500 ευρώ. Στον νομό μας δεν έχει αναφερθεί κάποια περίπτωση επιβολής προστίμου για τη συγκεκριμένη παράβαση, ωστόσο προ δυσάρεστων εκπλήξεων βρέθηκαν πρόσφατα, σε γειτονικές μας περιοχές, επαγγελματίες που δεν είχαν προμηθευτεί το εν λόγω έντυπο.