Σε λιγότερο από ενάμιση μήνα η Κομοτηνή θα κινείται σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς. Όπως κάθε χρόνο, στην κεντρική πλατεία της πόλης θα εγκατασταθούν καρουζέλ, τραινάκι, αλογάκια και άλλα ψυχαγωγικά παιχνίδια, προκειμένου να ενισχύσουν το γιορτινό κλίμα, κυρίως για τα παιδιά.

Με στόχο το χριστουγεννιάτικο σκηνικό να είναι έτοιμο τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου, ο Δήμος Κομοτηνής ξεκίνησε τις διαδικασίες για την εκμίσθωση των τριών χώρων,  που προορίζονται για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων ψυχαγωγικού χαρακτήρα. Πρόκειται για τους τρεις χώρους, που καθορίστηκαν με ακρίβεια το 2015, και βρίσκονται στο κέντρο της πλατείας και στο ανατολικό τμήμα της (πέριξ του ΚΕΠ):

  1. Χώρος Α, έκτασης 220 τ.µ.
  2. Χώρος Β, έκτασης 153 τ.µ.
  3. Χώρος Γ, έκτασης 12,50 τ.µ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά την τελευταία του συνεδρίαση, ενέκρινε ομόφωνα την εκμίσθωση των παραπάνω χώρων, εξουσιοδοτώντας την Οικονομική Επιτροπή να καθορίσει τους όρους της δημοπρασίας που θα διενεργηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Να σημειωθεί ότι για τον χώρο Α, εμβαδού 220 τ.μ., έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον από επιχειρηματία που αιτήθηκε την εκμίσθωσή του για την περίοδο από τις 28 Νοεμβρίου έως τις 10 Ιανουαρίου του 2019.