ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ 2

– Με τους Μητροπολίτες Θράκης συναντήθηκε ο Γενικός Δ/ντής της ΜΚΟ της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή της ΜΚΟ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα, από τον οποίο ενημερώθηκαν για τις φιλανθρωπικές δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης που σχεδιάζει να υλοποιήσει το ερχόμενο έτος η Οργάνωση στην περιοχή, προκειμένου να στηριχθούν οικογένειες που διαβιούν κάτω από τα όρια της φτώχειας, είχαν στην Αλεξανδρούπολη οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος & Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνός, Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως & Σαμοθράκης κ.κ. Άνθιμος, Μαρωνείας & Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, και Ξάνθης & Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων.

Οι Ιεράρχες της Θράκης εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την κατά καιρούς ουσιαστική συνδρομή με διάφορες παροχές, αλλά και για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, τόσο τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο τον Β΄, «υπό την πεπνυμένη καθοδήγηση του οποίου το έργο της “Αποστολής” ξεπερνά τα όρια του κλεινού άστεως», όπως επισημαίνεται σε κοινή τους ανακοίνωση, όσο και τον κ. Δήμτσα, «ο οποίος δεν φείδεται κόπου και μόχθου, προκειμένου ο φιλανθρωπικός αυτός οργανισμός να αποτελεί ουσιαστικό συντελεστή της ανακουφίσεως των συνανθρώπων μας».

Της εν λόγω συνάντησης, οι Αρχιερείς υποδέχθηκαν τον Μακαριώτατο Πατριάρχη της Μεγάλης Θεουπόλεως Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη του Ι΄, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στον Έβρο, και με τον οποίο εκφράστηκε «η συναντίληψη για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, και για εισέτι φορά επιβεβαιώθηκε η ενότητα της Ορθοδόξου Εκκλησίας».

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ