Στο Γεφυρούδι  Σερρών βρέθηκε ο Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Θρακών Κομοτηνής, προσκεκλημένος του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου, για να συμμετάσχει στις διήμερες εκδηλώσεις διεθνούς χαρακτήρα, «Γεφυρουδιανά 2018 – Φεστιβάλ Ειρήνης και Πολιτισμού».

Η πρώτη μέρα της διοργάνωσης ήταν αφιερωμένη στη Θράκη, και ο Σύλλογος Θρακών Κομοτηνής συμμετείχε με χορευτικό τμήμα παρουσιάζοντας χορούς και τραγούδια της Θράκης μαζί με ακόμα τρεις συλλόγους.

Το χορευτικό κομμάτι αλλά και το γλέντι που ακολούθησε, συνόδευε το μουσικό σχήμα «Θρακόμελο», που συνετέλεσε στο να πραγματοποιηθεί μια αυθεντική παραδοσιακή Θρακιώτικη βραδιά.

Το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Θρακών Κομοτηνής, στο οποίο συμμετείχαν νεαροί χορευτές από το εφηβικό τμήμα, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο χορευτικά όσο και με τη διάθεσή του στο γλέντι που ακολούθησε.

Ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη χρονιά, οι χορευτές του συλλόγου επέστρεψαν στην Κομοτηνή έχοντας τιμήσει και εκπροσωπήσει για μια ακόμη φορά επάξια τον τόπο μας.

  • Υπενθυμίζεται πως προ ημερών στη Σόφια ο Σύλλογος Θρακών Κομοτηνής εκπροσώπησε την Ελλάδα στις εκδηλώσεις λήξης της βουλγαρικής προεδρίας στην Ε.Ε.  (θυμηθείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ).