ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

“Ανοιχτή” Κυριακή στις 20 Ιουλίου

Πρεμιέρα τη Δευτέρα 14 Ιουλίου για τις τακτικές θερινές εκπτώσεις  στα εμπορικά καταστήματα , οι οποίες θα διαρκέσουν έως το Σάββατο 30 Αυγούστου.

Με ανακοίνωσή του,  σε ότι αφορά την διενέργεια των εκπτώσεων, ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής υπενθυμίζει στους καταστηματάρχες μέλη του:

Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική. 

Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης επιτρέπεται αλλά δεν είναι υποχρεωτική.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη.

Με το άρθρο 19 ν. 3769/2009 καταργήθηκε η απαγόρευση των προσφορών στο χρονικό διάστημα των 30 ημερών προ των εκπτώσεων και η κατάργηση αυτή διατηρήθηκε και στο νέο πλαίσιο του ν. 4177/2013. Κατά συνέπεια, στο διάστημα που μεσολαβεί, οι επιχειρήσεις μπορούν να ενεργούν προσφορές, που στο μυαλό του καταναλωτή λειτουργούν εισαγωγικά ως «προπομπός» της κύριας περιόδου των τακτικών εκπτώσεων. Επισημαίνεται ωστόσο ότι για τις προσφορές επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνον η αναγραφή της παλαιάς και της νέας τιμής και όχι η χρησιμοποίηση ποσοστού (άρθρο 15 παρ. 3 ν. 4177/2013).

Στην ανακοίνωση αναφέρεται τέλος οτι, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, δηλαδή την Κυριακή, 20 Ιουλίου.