Την υπογραφή του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο χαρακτηρίζεται και οριοθετείται η πρώτη Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (Π.Ο.Τ.Α.) «Atalanti Hills», σε μη παραθαλάσσια περιοχή στην Ελλάδα, στην περιοχή «Έξαρχος» του Δήμου Λοκρών του νομού Φθιώτιδας, ανακοίνωσαν τα συναρμόδια Υπουργεία Περιβάλλοντος & Ενέργειας, και Τουρισμού.

H επένδυση του «Atalanti Hills» μπαίνει στη φάση της ολοκλήρωσης μετά από δώδεκα χρόνια καθυστερήσεων από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, και μόλις σε έναν χρόνο η παρούσα κυβέρνηση κατάφερε να την ξεμπλοκάρει.

Το «Atalanti Hills» πρόκειται για επένδυση στρατηγικού χαρακτήρα, ύψους 1,3 δισ. ευρώ, που κατά τη διάρκεια κατασκευής των εγκαταστάσεων και λειτουργίας της μονάδας θα δημιουργήσει περισσότερες από 5.500 θέσεις εργασίας.

Βασικά χαρακτηριστικά της είναι:

· η έμφαση σε τουριστικές υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας.

· το περιορισμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα (οι κτιριακές εγκαταστάσεις θα καλύψουν μόνο το 2,56% της συνολικής έκτασης της Π.Ο.Τ.Α., δηλαδή 420 από τα 12.500 στρέμματα).

· οι σημαντικές συνέργειες και θετικές επιπτώσεις που αναμένεται να προκύψουν για πλήθος άλλων παραγωγικών δραστηριοτήτων στην ευρύτερη περιοχή.