Αφορούν σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, κυρίως της καθαριότητας

Σε 6.667 προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων θα προχωρήσουν οι Δήμοι, για να στελεχώσουν τις ανταποδοτικές του υπηρεσίες. Τα σχετικά αιτήματα που υποβλήθηκαν από τη συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων της χώρας, έχουν συγκεντρωθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών και έχουν επικυρωθεί ήδη από τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, ενώ θα περάσουν και από το γραφείο της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη.

Το Aftodioikisi.gr παρουσίασε λίστα με 60 Δήμους, των οποίων εγκρίθηκαν τα αιτήματα, και των αριθμό των εγκεκριμένων προσλήψεων ανά Δήμο. Η λίστα αυτή περιλαμβάνει τρεις από τους τέσσερις Δήμους του Νομού Ροδόπης και συγκεκριμένα τους Δήμους Κομοτηνής, Αρριανών και Μαρώνειας-Σαπών. Αθροιστικά στους τρεις ανωτέρω Δήμους θα γίνουν 91 προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων και ειδικότερα: 67 στον Δήμο Κομοτηνής, 13 στον Δήμο Αρριανών και 11 στον Δήμο Μαρώνειας-Σαπών. Σημειώνεται ότι, όσον αφορά στον Δήμο Κομοτηνής, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σκουρλέτης, ενέκρινε το σύνολο των θέσεων που ζητήθηκαν τον περασμένο Ιούλιο (θυμηθείτε ΕΔΩ).

Ο διαγωνισμός για την πρόσληψη των μόνιμων υπαλλήλων θα προχωρήσει μέσω του ΑΣΕΠ και θα αφορά αποκλειστικά τα αιτήματα των δήμων, προκειμένου οι προσληφθέντες να καλύψουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε ανταποδοτικές υπηρεσίες, κατά κύριο λόγο στον τομέα της καθαριότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται το Aftodioikisi.gr, τα αιτήματα των δήμων για τις 6.667 θέσεις θα αποσταλούν στον ΑΣΕΠ το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ η προκήρυξη αναμένεται να βγει στον αέρα προς το τέλη του 2017.