“Κάντε και δική σας υπόθεση τον Αγώνα για την Ειρήνη, τον αγώνα για να αντιμετωπιστούν οι αιτίες που γεννούν τους πολέμους”.

Ανοιχτή επιστολή – κάλεσμα για συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί ενόψει της δημιουργίας ΝΑΤΟϊκής Βάσης Ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη, απέστειλε προς το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ, καθώς και τα Δημοτικά Συμβούλια, τα Εργατικά Σωματεία, τους Αγροτικούς Συλλόγους, τα Πολιτιστικά Σωματεία, τα Επιμελητήρια και τις Επαγγελματικές Οργανώσεις της περιοχής, η Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης.

Αναλυτικά:

“Αγαπητοί φίλοι.

Όπως γνωρίζετε, στην Αλεξανδρούπολη δημιουργείται βάση ελικοπτέρων του ΝΑΤΟ. Αυτό αποφασίστηκε ανάμεσα στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στις ΗΠΑ στο πλαίσιο της απόφασης για επέκταση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας.

Η συμφωνία για τη δημιουργία αυτής της βάσης στην Αλεξανδρούπολη έρχεται σε μια περίοδο όπου στην ευρύτερη περιοχή μας, Βαλκάνια – Μέση Ανατολή – βόρεια Αφρική – παρευξείνια ζώνη – «βράζει το καζάνι» των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων.

Είναι φανερό ότι δημιουργείται για να ενισχύσει τη θέση του ΝΑΤΟ στον ανταγωνισμό του με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως τέτοιες συμφωνίες αναβαθμίζουν «γεωστρατηγικά» τη χώρα στην περιοχή.

Όμως όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και τα στρατηγεία που υπάρχουν στη χώρα μας, και αυτή της Αλεξανδρούπολης, εκθέτουν τον λαό σε μεγάλους κινδύνους.

Απεναντίας αναβαθμίζονται τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα για να βελτιώσουν τη θέση τους στη μοιρασιά της πίτας που προέρχεται από τη ληστεία των λαών. Την ίδια ώρα  οι εργαζόμενοι στη χώρα μας ματώνουν από τα μνημόνια, την ανεργία, τους φόρους.

Δεν αποτελούν επίσης παράγοντα ειρήνης, αφού η ιστορική πείρα μας δείχνει ότι ο ελληνικός λαός πλήρωσε πολλά κατά τα μεταπολεμικά χρόνια από τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και την παρουσία στο έδαφος της χώρας μας ευρωατλαντικών βάσεων και στρατηγείων.

Γι’ αυτούς τους λόγους αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στην Αλεξανδρούπολη, στις 11 το πρωί, μπροστά στο Δημαρχείο,  συγκέντρωση και πορεία για να βροντοφωνάξουμε:

  • Κατάργηση της Νατοϊκής Βάσης ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη.
  • Όχι στη συμφωνία κυβέρνησης – ΗΠΑ.
  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους – Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Να κλείσει η Βάση της Σούδας και όλες οι άλλες Ευρωατλαντικές Βάσεις και στρατηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα.
  • Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. στο εξωτερικό.
  • Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα – Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές.
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Κάντε και δική σας υπόθεση τον Αγώνα για την Ειρήνη, τον αγώνα για να αντιμετωπιστούν οι αιτίες που γεννούν τους πολέμους”.