Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με εννέα συνολικά Σαμαρείτες Διασώστες, και διατηρώντας συνεχή επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνιο Αυγερινό, συμμετείχε ενεργά στις έρευνες για την ανεύρεση της αγνοούμενης Βρετανίδας από το πρωί της Παρασκευής 22/9 και ώρα 09:00 – τα ίχνη της γυναίκας είχαν χαθεί από το απόγευμα της Πέμπτης 21/9.

Η κινητοποίηση του Σώματος Σαμαρειτών ήταν άμεση. Αρωγοί πάντοτε των υπηρεσιών του κράτους, επιχείρησαν σε συνεργασία  με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κομοτηνής, την 4η ΕΜΑΚ ΑΜ-Θ, την Ελληνική Αστυνομία και τον διασωστικό σκύλο που διαθέτουν. Οι έρευνες συνεχίστηκαν το Σάββατο 23/9 με τη συνδρομή στην επιχείρηση  πέντε σκύλων Patrol της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και της Κυνοφιλικής Ομάδας του Τομέα Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών με τρία διασωστικά σκυλιά. Στο σημείο όλοι μαζί ανέλαβαν δράση σε μια άψογη συνεργασία, με τους Σαμαρείτες Διασώστες να «σκανάρουν» μεγάλο μέρος της περιοχής με αποτέλεσμα την ανεύρεση της άτυχης βρετανίδας τουρίστριας. Οι έρευνες συνεχίστηκαν και την Κυριακή 24/9 με την Ελληνική Αστυνομία να εντάσσει στην επιχείρηση δύο ακόμη σκύλους Patrol. Επιπλέον, ιδιαίτερα σε δυσπρόσιτα και επικίνδυνα σημεία, χρησιμοποιήθηκε και ιπτάμενη συσκευή παρατήρησης και καταγραφής εικόνας (Drone) του Τομέα Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών – Οι έρευνες, δε, παραμένουν σε εξέλιξη.

Με ανακοίνωσή του το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ευχαριστεί θερμά «για μια ακόμη φορά τις υπηρεσίες διάσωσης για την άψογη συνεργασία και εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπο των Εθελοντών Σαμαρειτών». Στα πλαίσια της έρευνας ευχαριστεί τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας Ροδόπης, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κομοτηνής, την 4η ΕΜΑΚ ΑΜ-Θ, την Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης. Επίσης ευχαριστούν και τους σκύλους-διασώστες Karin από Κομοτηνή,  Κάγια, Λέμαν και Άθω από Αλεξανδρούπολη, Πέγκυ, Μπόνι και Έλλη από Ορεστιάδα, τους επτά σκύλους Patrol της Ελληνικής Αστυνομίας, τον Ρόμπιν της 4ης ΕΜΑΚ, και τους χειριστές τους, για την άψογη συνεργασία, καθώς και τους Kurt, Wolf και Feldsher, της Κυνοφιλικής Ομάδας του Τομέα Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.