Το 4ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, στα πλαίσια του εγκεκριμένου ευρωπαϊκού προγράμματος «Don’t Throw, Make it Glow!», με θέμα την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση ανακυκλώσιμων υλικών, δέχτηκε την επίσκεψη ξένων αντιπροσωπειών από σχολεία της Ρουμανίας, της Φινλανδίας,  της Μάλτας και της  Ιταλία.

Κατά την εβδομαδιαία επίσκεψή τους πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια που αφορούσαν την ανακύκλωση χαρτιού, καθώς αυτό ήταν το θέμα της συνάντησης στο σχολείο της Κομοτηνής.

Τα αποτελέσματα των εργαστηρίων με τα παραγόμενα αντικείμενα, τόσο από τη συνεργασία των ξένων αντιπροσωπειών με τους μαθητές του σχολείου της Κομοτηνής, όσο και από αυτά που κατασκευάστηκαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς από την περιβαλλοντική ομάδα ανακύκλωσης του 4ου Γυμνασίου,  παρουσιάστηκαν σε έκθεση στον χώρο εκδηλώσεων του σχολείου, παρουσία μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και κηδεμόνων.

Ανάμεσα στα εκθέματα που παρουσιάστηκαν, ήταν: ανακυκλωμένα φύλλα χαρτιού, σημειωματάρια κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο χαρτί και χαρτί που προήλθε από την πίσω όψη χρησιμοποιημένων χαρτιών, μάσκες και γλυπτά από χαρτοπολτό, μάσκες και κοσμήματα από papier-mâché, φωτιστικά και κορνίζες από χαρτόνι, διάφορα διακοσμητικά από ρολά χαρτιού, Χριστουγεννιάτικα δέντρα από παλιά βιβλία και περιοδικά, στολίδια από Χριστουγεννιάτικες κάρτες, στεφάνια με λουλούδια από χάρτινες αυγοθήκες, κ.ά.

Η συνέχεια του προγράμματος αφορά την επαναχρησιμοποίηση διάφορων άλλων ανακυκλώσιμων υλικών, όπως γυαλί, πλαστικό, αλουμίνιο και ύφασμα, για τη δημιουργία ανάλογων κατασκευών.

«Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Σύλλογο Γονέων για την έμπρακτη στήριξή του καθ’ όλη την διάρκεια του προγράμματος», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δ/νση του 4ου Γυμνασίου Κομοτηνής.