Με μια πολύωρη συνάντηση εργασίας στο Δημαρχείο του Κίρτζαλι, επισφραγίστηκε και τυπικά η έναρξη του προγράμματος INTERREG Ελλάδα-Βουλγαρία που υλοποιούν συνεργαζόμενοι οι Δήμοι Κίρτζαλι και Μαρώνειας-Σαπών, και το Αρχαιολογικό Μουσείο του Κίρτζαλι, με τίτλο “The Ancient Rhodopes and the Aegean-Cultural Corridor for surrorting the development of the region  / Η Αρχαία Ροδόπη και ο Πολιτιστικός Διάδρομος του Αιγαίου για την προώθηση της ανάπτυξης της περιοχής”.

Στόχος του προγράμματος είναι η από κοινού δημιουργία υλικού τουριστικής προβολής, η διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, η αλληλογνωριμία και εν τέλει η δημιουργία ενός κοινού τουριστικού πακέτου – αν υπάρξουν οι προϋποθέσεις. Το υλικό που θα δημιουργηθεί θα είναι διαθέσιμο από τους δύο Δήμους στους επισκέπτες και των δύο περιοχών, ενώ θα αποτυπωθεί και σε ηλεκτρονική μορφή σε κοινό τόπο.

Κατά τη διάρκεια της τεχνικής συνεργασίας επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Κίρτζαλι Χασάν Αζίζ συνοδευόμενος από ομάδα μαθητών του μεγαλύτερου Λυκείου της πόλης που συμμετέχουν σε πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι και παρακολούθησαν τις εργασίες με μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Μαρώνειας-Σαπών Γιάννη Σταυρίδη, Θανάσης Αντωνίου, μετέφερε τους χαιρετισμούς του και την πρόσκληση να επισκεφθεί ο κ. Χασάν Αζίζ σύντομα τις Σάπες και τη Μαρώνεια, προκειμένου η συνεργασία να λάβει ουσιαστικά χαρακτηριστικά και να αποτυπωθεί από μετρήσιμα στοιχεία, πρόσκληση που αποδέχθηκε με χαρά ο Βούλγαρος Δήμαρχος της μεγαλύτερης κοντινότερης στη Ροδόπη πόλης της γείτονος.

Η συνάντηση έκλεισε με την ανάδειξη της σημειολογίας της ελληνικής μυθολογίας που ενώνει τους δύο τόπους-σημεία αναφοράς του προγράμματος, δηλαδή του ιερού Περπερικόν και της Μαρώνειας. Στο Περπερικόν, στο οποίο ο εκεί Δήμος θα κατασκευάσει Κέντρο Πληροφόρησης, λατρεύονταν ο θεός Διόνυσος, ενώ το έμβλημα του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών είναι κυρίως το προσωπείο του Διονύσου που βρέθηκε στο ομώνυμο ιερό δίπλα στο Αρχαίο θέατρο Μαρώνειας και εκτίθεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Κομοτηνής.