«Ανακατεύονται πάλι τα χαρτιά στην πολιτική αρένα στην Δυτική Θράκη, ο Μητσοτάκης κάλεσε στην Αθήνα τον Χατζηοσμάν». Σε δημοσίευμα με τον συγκεκριμένο τίτλο, η μειονοτική εφημερίδα «Birlik» περιγράφει ένα πολιτικό φλερτ που εκτυλίσσεται μεταξύ του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και του πρώην βουλευτή Ροδόπης με το ΠΑΣΟΚ, κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν. Οι εφημερίδα επικαλείται αποκλειστικές πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Χατζηοσμάν κλήθηκε στην Αθήνα, όπου συζήτησε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της «Birlik» (μεταφρασμένο από τα «Tourkikanea.gr):

«Ανακατεύονται πάλι τα χαρτιά στην πολιτική αρένα στην Δυτική Θράκη, Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, κάλεσε στην Αθήνα τον πρόεδρο της ΠΕΚΕΜ και πρώην βουλευτή Αχμέτ Χατζηοσμάν!  

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας από την Αθήνα, ο Μητσοτάκης αυτή τη φορά έχει πιάσει στα ζεστά αυτή την δουλειά και ανασκουμπώθηκε για να πάρει δίπλα του τον έμπειρο πολιτικό.

Ο επί χρόνια έμπειρος πολιτικός Αχμέτ Χατζηοσμάν αυτή την στιγμή δεν είναι σαφές το τι απάντηση θα δώσει. Αλλά το ότι στην πρωτεύουσα Άγκυρα κατά την τελετή ανάληψης καθηκόντων του ΠτΔ Κυρίου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πόζαραν μαζί στον φακό η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και ο Αχμέτ Χατζηοσμάν, είναι κάτι που δείχνει σοβαρή είναι η υπόθεση.

Γίνεται αντιληπτό πως ο πρόεδρος της ΝΔ  Μητσοτάκης, θα επιστρατεύσει όλα τα κανάλια που διαθέτει και θα προσπαθήσει να πείσει τον Αχμέτ Χατζηοσμάν να είναι υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης με την ΝΔ στις επόμενες εκλογές».