Η κ. Φωτεινή Στριτάκη.
Η κ. Φωτεινή Στριτάκη.
Η κ. Φωτεινή Στριτάκη.

– Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, που αφήνει να εννοηθεί οτι το θέμα σχετίζεται και με τις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές, θύμα αυθαίρετης καρατόμησης, εξ αιτίας της συνδικαλιστικής της δράσης, έπεσε η μέχρι πρότινος Δ/ντρια του ΙΚΑ Κομοτηνής, κ. Φωτεινή Στριτάκη.

Πιο συγκεκριμένα, για την αντικατάσταση της κ. Στριτάκη από την κυρία Λίτσα Κουκουβέλα, η οποία στις περιφερειακές εκλογές του 2010 είχε εκλεγεί με την παράταξη του κ. Γιαννακίδη, ενώ σε αυτές του 2014 ήταν υποψήφια με τον συνδυασμό του κ. Παυλίδη, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να επανεκλεγεί, η νομαρχιακή οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Η όλη διαδικασία ουσιαστικά μας κάνει να υποθέτουμε ότι η αλλαγή αυτή συνιστά πολιτική δίωξη, γιατί ακριβώς τον χρόνο που κατείχε την θέση της διευθύντριας (σ.σ. η κ. Στριτάκη), έδειξε μια διαφορετική στάση σε μια σειρά ζητήματα όπως π.χ. στο θέμα της περιβόητης αξιολόγησης».

Οι κυρίες Φωτεινή Στριτάκη και Λίτσα Κουκουβέλα, με τον Διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο, κατά την επίσκεψη του τελευταίου στο ΙΚΑ Κομοτηνής, τον Οκτώβριο του 2013.
Οι κυρίες Φωτεινή Στριτάκη και Λίτσα Κουκουβέλα, με τον Διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο, κατά την επίσκεψη του τελευταίου στο ΙΚΑ Κομοτηνής, τον Οκτώβριο του 2013.

Υποστηρίζοντας ο ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης ότι «η αλλαγή αυτή η οποία έγινε κατ’ εξαίρεση, είχε ως αποτέλεσμα την εκδίωξη από τη θέση της, της συνδικαλίστριας Φωτεινής Στριτάκη», εγκαλεί εμμέσως πλην σαφώς και τον Διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο, και κάνοντας λόγο για πρακτικές του «μαύρου παρελθόντος του φαύλου και πελατειακού κράτους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ», καταθέτει τα ερωτήματα:

1) Γιατί η τοποθέτηση της διευθύντριας έγινε με απόφαση του Διοικητή του ΙΚΑ (με δίμηνη απόσπαση!), και όχι όπως ορίζει ο νέος νόμος, που η ίδια η κυβέρνηση ψήφισε, περί επιλογής στελεχών στη δημόσια διοίκηση;

2) Γιατί ακολουθήθηκε αυτή η τακτική μόνο στο περιφερειακό υποκατάστημα της Κομοτηνής, ενώ υπάρχει κενή θέση Διευθύντριας σε άλλο νομό της Περιφέρειας ΑΜ-Θ;

3) Έχει άραγε σχέση αυτή η επιλογή με τις πρόσφατες μεταγραφές στα περιφερειακά ψηφοδέλτια που στήριζε η συγκυβέρνηση; Η νέα διευθύντρια μετακόμισε από το ψηφοδέλτιο του Γιαννακίδη σε αυτό του Παυλίδη.

4) Γιατί το Υπουργείο Εργασίας, εδώ και ενάμισι χρόνο, δεν έχει απαντήσει σε Επίκαιρη Ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με “παράνομο διορισμό ως διευθύντριας περιφερειακής συμβούλου στο ΙΚΑ”;

5) Αυτή η πρακτική θεωρεί η κυβέρνηση ότι προάγει την εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, ή γυρνά πίσω στο μαύρο παρελθόν του φαύλου και πελατειακού κράτους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ;».

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης κατηγορεί τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι «αυτές οι πρακτικές δείχνουν ότι θεωρούν το κράτος βιλαέτι τους», και επαναλαμβάνει τη δέσμευση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «θα φτιάξει μια δημόσια διοίκηση ανοιχτή και διαφανή, μια δημόσια διοίκηση όπου δεν θα επικρατεί η λογική των “δικών μας παιδιών”».

Παράλληλα, προβλέπει «μεγάλη ήττα της συγκυβέρνησης», δηλώνει ότι κατανοεί «τον πανικό της» και την προσπάθειά της «να σβήσει με κάθε τρόπο κάθε διαφορετική φωνή μέσα στη δημόσια διοίκηση και να κλείσει και τις τελευταίες εκκρεμότητες σε όλα τα επίπεδα», και εκτιμά ότι «ματαιοπονεί», αφού «ο ίδιος ο λαός θα της δώσει αποστομωτική απάντηση».