“Από εκεί που ήταν ανενεργό επί εννέα χρόνια, τώρα χρησιμοποιείται για ένα ρουσφετάκι;», αναρωτιέται το μέλος του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καρατσιουμπάνης.


Επί εννέα χρόνια η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κρατούσε ανενεργό το Γραφείο της στις Βρυξέλλες, και από τον περασμένο Ιούλιο το (επανα)λειτουργεί με απ’ ευθείας διορισμό ατόμου από το περιβάλλον της εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρίας Σπυράκη!

Αυτό δήλωσε μιλώντας στο «Κόκκινο Καβάλας», το μέλος του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καρατσιουμπάνης, διερωτώμενος αν οι ενέργειες του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου είναι σε γνώση του Περιφερειακού Συμβουλίου και των αντιπεριφερειαρχών του…

Προκειμένου να έχουν εκ του σύνεγγυς επαφή με τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα, οι Περιφέρειες της Ελλάδας διαθέτουν Γραφεία με εξειδικευμένο προσωπικό. Για αυτόν τον λόγο από το 2006, επί Περιφερειάρχη Μιχάλη Αγγελόπουλου, η Περιφέρεια ΑΜ-Θ δημιούργησε ιδιόκτητο Γραφείο το οποίο βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από τα Γραφεία της Κομισιόν. Σύμφωνα με τον κ. Καρατσιουμπάνη, «το Γραφείο λειτούργησε για μόλις δύο χρόνια, κι από το 2008 ήταν ένα Γραφείο … φάντασμα»!

Όμως, σύμφωνα με όσα πληροφορήθηκε όπως λέει, ο κ. Καρατσιουμπάνης, «από τον προηγούμενο Ιούλη βρίσκεται ένα άτομο στο Γραφείο και το λειτουργεί ανεπίσημα, δίχως να είναι γνωστός ο τρόπος τοποθέτησής του, ενώ ο Περιφερειάρχης (σ.σ. Χρήστος Μέτιος) έχει αναθέσει σε ιδιώτη να αναλάβει την οργάνωση του Γραφείου».

Από το περιβάλλον Σπυράκη;

Στην ομιλία του στο Αναπτυξιακό Συνέδριο ΑΜ-Θ στην Κομοτηνή,  ο κ. Μέτιος ανακοίνωσε ότι το Γραφείο θα ξαναλειτουργήσει. Κατά το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, «τόσο η ανάθεση σε ιδιώτη, όσο και η τοποθέτηση υπαλλήλου, θα πρέπει να μπουν σε διαδικασία ανοιχτού διαγωνισμού για επιστήμονες της Περιφέρειας ΑΜ-Θ οι οποίοι γνωρίζουν τα θέματα, και όχι να δοθεί η θέση σε κάποιον του κλειστού περιβάλλοντος της εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Από τη μια ήταν ανενεργό επί εννέα χρόνια, κι από την άλλη χρησιμοποιείται για ένα ρουσφετάκι;».

Τέλος, ο κ. Καρατσιουμπάνης τόνισε ότι η Περιφέρεια θα πρέπει να παρουσιάσει απολογισμό της όποιας δράσης του Γραφείου, καθώς και το σχέδιο (επανα)λειτουργίας του, και αναρωτήθηκε αν τα έξοδα του Γραφείου περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας…

πηγή: alexpoli.gr

επιμέλεια: inkomotini.news